Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:985273
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirmie dzelzceļi Latvijas teritorijā tika būvēti 19.gs. vidū. Tos pārvaldīja privātas kompānijas. Gadu gaitā dzelzceļi piedzīvoja savus ziedu laikus, tehnoloģiskus uzlabojumus, vilces līdzekļu attīstību un nomaiņu. Izturēja konkurenci ar autotransportu, kā arī pārdzīvoja dažādas politiskās iekārtas un pārvaldes sistēmas. Tiem vēl joprojām ir nozīmīga loma Latvijas valsts sociālajā un saimnieciskajā dzīvē.

Mūsu dzelzceļš tiek uzskatīts par vienu no drošākajiem dzelzceļiem! Bet drošība vēl nav sasniegusi savu augstāko līmeni un nekad nesasniegs, visu laiku vajag tiekties pēc lielākas drošības. Katru gadu dzelzceļā notiek simtiem dažādu notikumu, lai tos novērstu uzstāda dažādas drošības ierīces. Ir arī instrukcijas, kurās visi dzelzceļa noteikumi ir aprakstīti (dzelzceļa ekspluatācijas noteikumi, dzelzceļa signalizācijas noteikumi), bet cilvēks nav robots un nevar visu darīt pēc noteikumiem un pareizi, tāpēc tiek uzstādīta aparatūra!
Visvairāk dzelzceļš cieš tad, kad notiek avārija (vilciena noiešana no sliedēm). Šajā gadījumā var tikt skarta daba un dzelzceļa klātne. Dzelzceļa transportā vissvarīgākais ir vilcienu kustība, ko nodrošina automātiskās sistēmas. Tas attiecas uz: luksoforiem, pārmiju pārvedumiem, relejiem, Disk Un Ponab ierīcēm.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1145441
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties