Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:985071
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Eiropas Savienība jeb ES ir 27 valstu apvienība. Tā darbojas uz valstu starpā noslēgtu līgumu pamata, kuros noteikti svarīgākie mērķi, politikas, darbības instrumenti, tiesību sistēma, institūcijas un to funkcijas un lomas lēmumu pieņemšanas procesā. Šos līgumus dēvē par primārajiem ES tiesību aktiem. Par Eiropas Savienības veidošanās sākumu var uzskatīt 1957. gadā noslēgto Romas līgumu, bet formāli Eiropas Savienība tika nodibināta 1993. gadā, stājoties spēkā Māstrihtas līgumam, kurš paplašināja kopējās politikas pielietošanas sfēru, ietverot sevī 1957. gadā nodibināto Eiropas Kopienu. Šobrīd aktuālākie jautājumi ES dienaskārtībā ir enerģētika un klimata pārmaiņas, starpkultūru dialogos, Lisabonas līgums ratifikācija, gaidāmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas 2009. gadā.
Kopējā tirgus integrācijas koncepcija. Jau 1957. gada Eiropas Ekonomiskās Kopienas (EEK) dibināšanas līguma preambulā 6 dibinātājvalstis bija paredzējušas izveidot pamatus aizvien ciešākai savienībai starp Eiropas iedzīvotājiem. Valstis nolēma nodrošināt savu valstu ekonomisko un sociālo progresu ar kopēju rīcību, izslēdzot barjeras, kas dala Eiropu. Pēc 40 gadiem ekonomiskās integrācijas akcenti mainījās, kas izpaudās jaunā idejā- „Vienoti daudzveidībā!”. Integrācijas formas. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties