Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:984989
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
  Virpošana un virpa   
  Elektriskā biezuma ēvele   
  CNC- datoru skaitliskā kontrolē   
Darba fragmentsAizvērt

Ievads.
Izvēlējos šo tematu, jo vēlējos vairāk uzzināt par koka elektriskajiem darba galdiem. Mums pašiem mājas ir divi darba galdi-biezuma ēvele, virsfrēze un parastā virpa. Kaut gan visi šie instrumenti ir krievu laiku izņemot vienu (frēzi) ko pašlaik taisa mans brālis. Viņš vēlas izveidot savu kokapstrādes uzņēmumu mājās. Tāpēc šis ir viens no iemesliem kāpēc izvēlējos šo tematu.
Pārsvarā šie darba galdi atrodas mazās galdniecības un lielos uzņēmumos. Ja mēs vēlamies kādu konkurētu detaļu mēs to varam pasūtīt.
Manuprāt, ar šiem galdiem ir vieglāk un kvalitatīvāk pagatavot dažādus priekšmetus un lietas. Šie darba galdi nav lēti sākot no 400 Ls līdz pat 100 000 Ls, kas katram cilvēkam nav pa kabatai. Katrai ierīcei ir jāpiemeklē attiecīgs koka materiāls.
Mans referāta mērķis ir uzzināt par šo darba galdu būtību, lietderību un vajadzību. Ar šo referātu vēlētos iepazīstināt nākamajās lappusēs.

Virpošana un virpa.
Pasaule ir milzums daudz zaļa koka izstrādājumu izgatavotāji izmantojot tieši virpu, ka galveno darbarīku. Neskaitāmas konstrukcijas ir iespējams izveidot tikai ar virpu (Apvirpojot materiālu galus, ka tapas) un urbi (urbjot atbilstoša izmēra ligzdas, lai izveidotu spēles kauliņus).
Virpošanai vajadzīgas prasmes un iemaņas nav iespējams aprakstīt, tādēļ, ja vēlēsieties apgūt šo amatu, nāksies doties pie šā amata meistariem. Zaļa koka apstrāde var tikt izvirpoti neskaitāmi produkti un produktu detaļas, piem., rotaļlietas, rotaslietas, trauki, taburešu un krēslu virsmas kājas, mēbeļu detaļas, svečturi, kāpņu margu reliņi u.t.t.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties