Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:984916
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.06.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Prāga- Čehijas galvaspilsēta, atrodas valsts ziemeļrietumu gaļā, tāpēc nav visas valsts , bet tikai Čehijas jeb Bohēmijas apgabala saimnieciskais centrs. Uz dienvidiem no tās upju ielejām sadalīts, no veciem iežiem sastāvošs, stipri nodeldēts un zemkopībai mazāk piemērots, bet dažiem izrakteņiem bagāts Čehijas masīvs. Turpretim uz ziemeļiem no Prāgas jaunāki iegrimuma baseini ar līdzenu virsu un zemkopībai labi noderīgu zemi. Prāgas vieta izraudzīta tur, kur salām sadalītā Viltava ērtāk pārejama. Pilsētas centrālajā daļa atrodas ielejas labā pusē: tur arī svarīgākas rūpniecības priekšpilsētas-Žizkova, Karlina. Rūpniecības attīstību Prāgā sekmējis akmeņogļu un dzelzs atradnes.

Trešajā ekskursijas dienā būs apskatīti:
Konopištes pilis Konopištes pils apmeklējums dod iespēju ieraudzīt ne tikai vienu no Čehijas ievērojamākajām pilīm, bet arī iepazīstināties ar austrijas-ungārijas troņa kroņmantinieka Franča Ferdinanda D’Este neparasto dzīvi un traģiskas mīlas stāstu. Ekskursijas laikā Jūs apskatīsiet pils pieņemamas zāles, daudzas no kurām vēl joprojām ir saglabājušas baroka stila pieskaņu. Papildus tam Jūs iepazīsties ar Konopištes pēdēja īpašnieka biogrāfiju, uzzināsiet par viņa dzīvi šajā pilī, dzirdēsiet aizraujošo stāstus par Franča Ferdinanda un viņa sievas Žorijas Hotkovas vētrainajām attiecībām, kas ir viens no romantiskākajiem 19. gs. stāstiem.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties