Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:984531
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi, priekšlikumi
1. Netiešo nodokļu īpatsvars Latvijas kopbudžetā veido vairāk nekā 33% no kopējiem ieņēmumiem, tādējādi tieši šie nodokļi veido valsts ekonomikas balstu. Lai gan pievienotās vērtības nodokļa (viens no trim netiešajiem nodokļiem) likmes nav visaugstākās salīdzinājumā ar citām Eiropas un Pasaules valstīm, tomēr dažreiz tieši netiešie nodokļi (šajā gadījumā pievienotās vērtības nodoklis) būtiski samazina patēriņu.
2. Izdzirdot vārdu nodokļi, daudziem cilvēkiem tas saistās ar nepatīkamiem obligātiem maksājumiem, no kuriem labprātāk cenšas izvairīties, jo dažkārt tie mēdz būt nesamērīgi augsti(PVN likme no 01.01.2009). Kāpēc būtu nodokļi jāmaksā, kāds no tiem labums, vai un kā mūsu samaksātā nauda ietekmē kopējo valsts budžetu – tie ir jautājumi, kuri nodarbina nodokļu maksātāju prātus, jo katrs vēlas, lai samaksātā nauda tiktu pēc tam arī lietderīgi izlietota.
3. Sakarā ar pasaules krīzi,katram valstīm ir stabilizācijas plāns,kurā viens no svarīgiem punktiem ir nodokļi.Vienīga un grūti risināma problema,ka rīkoties ar tiem? Vai palielināt,vai samazināt - katra valsts risina pati.
4. LR no 01.01.09 PVN likmes ir palielinātas no 18%-21% un 5%-10%
a. Jau uz šo brīdi ir izpostīti daudzi uzņēmumi, atbrīvojas pēc iespējas visi "lieki" līdzstrādnieki, darba algas samazinās un nav nekādu piemaksu, lai uzņēmums varētu ietaupīt uz nodokļiem.Ar to pašu atstājot simtus ļaužu bez darba un nereāli liels konkurss uz darbvietu. Savukārt valstīs ar stabilu ekonomiku valdība samazina nodokļus- ar to pašu stimule ekonomiku.
5. Iestājoties Eiropas Savienībā, tika atceltas robežas starp Latviju un pārējām ES dalībvalstīm, un, pārvietojot preces starp Eiropas Savienības dalībvalstīm, tām nepiemēro muitas nodokli. Līdz ar to, muitas nodokļa ieņēmumi strauji samazinājās: 2003.gadā muitas nodokļa ieņēmumi veidoja 2,4 % no visiem valsts budžeta ieņēmumiem un 2004. gadā tie veidoja tikai 1,7%.
6. Nodokļu politikas instrumentu pareiza pielietošana ir katras valsts uzdevums. Katra valsts nodokļu sistēmu veido atšķirīgi, izejot no izvēlētajām prioritātēm, tādēļ nav iespējams izveidot vienotu nodokļu sistēmu, ko varētu piemērot ikvienā valstī.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties