Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:983798
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Brends jeb zīmols    4
  Brendings    6
  Populārākie brendi Latvijā un pasaulē    8
  Secinājumi    9
  Izmantotie informācijas avoti    10
Darba fragmentsAizvērt

Viens no svarīgākajiem jebkura uzņēmuma mērķiem ir radīt labu reputāciju par sevi un saviem produktiem vai pakalpojumiem savas patērētāju auditorijas vidū. Šim nolūkam jārada kompānijas tēls, kas ir spējīgs ieinteresēt klientus un radīt pozitīvu priekšstatu par sevi. Tam kalpo savas preču zīmes - brenda jeb zīmola izveide un popularizēšana.
Zīmols ir viens no visspēcīgākajiem ieročiem mārketinga pasaulē. Tas ir spēcīgs vizuālais, emocionālais vai racionālais un uzvedības modelis, kas asociējas ar kādu konkrētu uzņēmumu vai produktu. Zīmola reklamēšana spēj radīt dažādas emocijas un attieksmi pret reklamēto produktu. Mūsdienās brendings ir kļuvis par neatņemamu sastāvdaļu firmas veiksmīgam mārketingam.
Referātā tiek apskatīta tēma par brendingu jeb zīmolvedību. Tiek pētīta vārda brends jeb zīmola izcelsme un nozīme, tiek analizēts, kas ir brendings, kā arī ir apskatīti populārākie brendi Latvijā un pasaulē.
brends jeb zīmols
Viens no svarīgākajiem jebkuras kompānijas mērķiem ir radīt labu reputāciju savas patērētāju auditorijas vidū. Šim nolūkam jārada kompānijas tēls ar savas preču zīmes jeb brenda palīdzību. Par cik brends nav latvisks vārds, tas ticis pārveidots par zīmolu. Zīmols, kā termins Latvijā ienācis pēdējo gadu laikā un ieguvis lielu popularitāti mūsu vidū. Par to runā visi, taču, kāda tieši ir zīmola jeb brenda izcelsme un nozīme? Vācu un angļu valodā lietotais vārds Brand/brand ir ģermānisms, kas sākotnēji saistāms ar ‘dedzināšanas, degšanas, ugunsgrēka’ nozīmi un latviešu sarunvalodā tas izmantots aizguvumos no vācu valodas brandvīns, brandmūris. Angļu valodā vārds brand līdztekus nozīmēm, kas saistītas ar ‘dedzināšanu’, tiek lietots arī citās nozīmēs, un angļu–latviešu vārdnīcas liecina, ka nevienā no nozīmēm latviešu valodā nav paturēts aizguvums «brends».…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties