Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:983770
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  TŪRISMA RAKSTUROJUMS UN DEFINĪCIJA    5
2.  STATISTISKIE NOVĒROJUMI    6
3.  ABSOLŪTIE UN RELATĪVIE LIELUMI    8
4.  VIDĒJIE LIELUMI    12
5.  VARIĀCIJAS RĀDĪTĀJI    14
6.  DINAMIKAS ANALĪZES RĀDĪTĀJI    15
  SECINĀJUMI    22
  PRIEKŠLIKUMI    23
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    24
Darba fragmentsAizvērt

Par Siguldas tūrisma attīstību nolēmu rakstīt jo esmu dzimusi siguldiete jau ceturtā paaudzē, un īsta Siguldas patriote. Taču 2007.gads Siguldas pilsētas jubilejas gads. Siguldai -800 Kas arī mani rosināja papētīt Siguldas attīstību un tūrisma attīstību manā pilsētā.
Kā arī, es uzskatu, ka tūrisms ir viena no vadošām un dinamiskām nozarēm pasaules ekonomikā. Tūrisms nepārtraukti attīstās un piesaista ar vien vairāk cilvēku arī Latvijā un Siguldā.
Siguldā tūrisms sāka attīstīties līdz ar Siguldas uzplaukumu, kas sākās 19.g.s. beigās līdz ar ceļa Rīga – Pleskava un dzelzceļa Rīga – Valka būvi. Muižas īpašnieku kņazu Krapotkinu dzimta gadsimtu mijā izkopa Siguldu par Krievijā populāru atpūtas vietu. Ērtā satiksme ar Rīgu veicināja atpūtnieku pieplūdumu, kuri varēja pastaigāties pa tā saucamajām „Alpu takām”, aplūkot pilsdrupas un alas, izklaidēties vizinoties ar ormani.
Pirmā pasaules kara laikā Siguldā tika daļēji nopostīta koka apbūve – vasarnīcas un pansijas, kas bija celtas Šveices kalnu kūrortu apbūves stilā, taču Siguldai vēl jo projām „tautā dzīvs” ir nosaukums „Vidzemes Šveice”
Padomju laika izstrādātais pilsētas attīstības plāns (1946.) paredzēja radīt jaunu ekonomisko pamatu Siguldas izaugsmei. Sigulda kļuva par neliela rajona administratīvo, saimniecisko un kultūras centru. Piecdesmito gadu sākumā Siguldai pievienoja Krimuldas un Turaidas vēsturiskos centrus. Sāka darboties 3 sanatorijas un tūristu bāze Turaidā. Satiksmi uz Krimuldu uzlaboja gaisa trosu ceļš ( kurš ļoti piesaistīja tūristus jau toreiz un populārs ir vēl jo projām)
Taču līdz ar Gaujas Nacionālā parka dibināšanu Sigulda veidojās kā intensīvās atpūtas zona, kuru gada laikā apmeklē ap 1,5 miljoni tūristu. Pēc kamaniņu un bobsleja trases uzcelšanas Sigulda kļuva par starptautiskas nozīmes sporta centru.
Bet tagad Siguldā tiek piedāvāti ļoti daudz apskates objekti un plašas aktīvās atpūtas iespējas, kā interesantākie un populārākie ir – brauciens ar bobu ‘Vučko’, bokarti, gumijlēkšana, lidojums ar gaisa balonu, minigolfs, rodeļi, vagoniņš, aerodium – vertikālais vēja tunelis. Tūristiem – pārgājienu cienītājiem, piedāvā īpaši izstrādātus maršrutus sākot no divu līdz pat sešu stundu garumam. Līdz ar tūrisma attīstību attīstās arī viesnīcu bizness. Tāpēc Siguldas viesiem ir plaša naktsmītņu izvēles iespēja – viesnīcas, viesu nami, brīvdienu mājas, lauku māja, jauniešu viesnīca un kempingi. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties