Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:982633
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads   
2.  Ēdināšanas uzņēmuma „Vilnis” virtuve   
2.1.  Virtuves plāns   
2.2.  Virtuves virsmas   
2.2.1.  Grīda   
2.2.2.  Sienas   
2.2.3.  Griesti   
2.2.4.  Durvis   
2.2.5.  Logi   
2.2.6.  Darba galdi   
2.2.7.  Trauku plaukti   
2.2.8.  Izlietnes   
2.2.9.  Atkritumu tvertnes   
2.2.10.  Virsmu īpašības   
3.  Virtuves kopšanas tehnoloģija   
3.1.  Virsmu kopšana   
3.1.2.  Grīdas un sienas   
3.1.3.  Griesti   
3.1.4.  Durvis   
3.1.5.  Logi   
3.1.6.  Darba galdi, izlietne un trauku plaukti   
3.1.7.  Atkritumu tvertnes   
3.2.  Trauku kopšana   
3.2.1.  Stikla trauki   
3.2.2.  Keramikas trauki   
3.2.3.  Plastmasas trauki   
3.2.4.  Metāla trauki   
3.2.5.  Nerūsējošā tērauda trauki   
3.2.6.  Koka priekšmeti   
3.3.  Iekārtu kopšana   
3.3.1.  Ledusskapis   
3.3.2.  Elektriskā plīts   
3.3.3.  Cepeškrāsns   
3.3.4.  Mikroviļņu krāsns   
3.3.5.  Virtuves kombains   
3.3.6.  Minimālais dezinfekcijas periodiskums   
4.  Tīrīšanai izmantojamie līdzekļi   
5.  Nepieciešamie darbarīki   
6.  Likumdošanas akti   
7.  Uzņēmuma „Vilnis” tīrīšanas dezinfekcijas plāns   
8.  Uzņēmuma : Vilnis” un uzņēmuma „x” salīdzinājums   
9.  Secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

9. Secinājumi:
Katrai virtuvei ir jābūt iekārtotai atbilstoši noteiktām prasībām.
Virtuve labi jāapgaismo un jāvēdina.
Virtuves tīrīšana jāveic racionāli un sistemātiski.
Visām virsmām jābūt gludām, viegli tīrāmām un izturīgām.
Katram sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumam ir jāierīko virtuves virsmas un iekārtas atbilstoši „Obligātajām nekaitīguma prasībām materiāliem un priekšmetiem, kas nonāk saskarē ar pārtiku”, kā arī ar Eiropas Parlamenta un padomes regulu (EK) Nr. 852/2004.
Tīrot darba virsmas ir jāievēro, ar kādiem tīrīšanas līdzekļiem tās drīkst kopt un ar kādiem nē, un, kā pareizi tīrīt konkrētās virsmas.
Mazgājot traukus, ir jāizvēlas atbilstošs mazgāšanas līdzeklis. Ir jāievēro darbību secība, kā arī jāņem vērā trauku materiālu, no kura tie izgatavoti.
Trauku mazgāšanas un skalošanas līdzekļi jādozē saskaņā ar instrukciju.
Tīrot virtuves iekārtas ļoti rūpīgi ir jāseko līdzi darbību secībai, lai iegūtu pēc iespējas labāku rezultātu.
Lietojot tīrīšanas līdzekļus ir jābūt ļoti uzmanīgam, un jāievēro drošības pasākumi un etiķetēs sniegto informāciju , kā arī datu drošības lapās sniegto informāciju, lai izvairītos no nelaimes gadījumiem.
Obligāti jālieto gumijas cimdi un darba apģērbs.
Katram uzņēmumam ir jāievēro minimālās dezinfekcijas periodiskums, kā arī pārbaužu laikā iegūtie dati jāapkopo dezinfekcijas darbu pārbaudes lapā.
Tīrīšanas un dezinfekcijas līdzekļiem jāatbilst virsmu īpašībām, kā arī pēc iespējas jābūt videi draudzīgākiem.
Katras virsmas kopšanai ir nepieciešami piemēroti darbarīki, kas nekaitētu tai. Katram uzņēmuma ir jāizstrādā tīrīšanas un dezinfekcijas plāns, kuru jāievēro tīrot virtuvi .
Lai virtuve patiešām būtu tīra, jāmazgā arī sienas, durvis un logi.
Visiem ēdināšanas uzņēmumiem jāievēro noteikti likumdošanas akti.
Visi eksistējošie ēdināšanas uzņēmumi daļēji atbilst likumdošanā norādītajām prasībām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties