Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:982444
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Annotation    4
  Ievads    5
1.  Investīciju vadība    7
1.1.  Investīcijas    7
1.2.  Investīciju projektu novērtēšanas metodes    11
1.2.1.  Diskontēšanas likmes izvēle    12
1.2.2.  Tīrās tagadnes vērtības metode (NPV)    13
1.2.3.  Investīciju projekta iekšējās ienesīguma normas metode(IRR)    16
1.3.  Risks    17
1.4.  Prognozējamā naudas plūsma    18
1.5.  Jūtīguma analīze    21
2.  Investīciju projekts A/S Trikātas Siers    23
2.1.  Pētījuma metode    23
2.2.  Esošās situācijas apraksts    25
2.3.  Vēsturisko finanšu datu analīze A/S „Trikātas Siers”    27
2.4.  Naudas plūsmas prognoze    31
2.5.  Investīciju apjoms un to izlietojums    36
2.6.  Investīciju novērtējums    37
  Pielikums    42
Darba fragmentsAizvērt

LPPKS Jaunais Piens, kas dibināts 2003.gadā, jau piekto gadu dinamiski attīstās piensaimniecības nozarē Latvijā, esot par starpnieku starp piena ražotājiem un piena pārstrādātājiem, piegādājot pienu gan Latvijas, gan Lietuvas uzņēmējiem un iepērkot pienu arī no Igaunijas. Kooperatīva vadībai valsts nepārtraukti pārmet par piena eksportu uz ārvalstīm bez pievienotās vērtības veidošanas. LPPKS Jaunais Piens vadība rada risinājumu, kā savākto pienu pārstrādāt Latvijā. Kooperatīvs 2006.gada beigās ir nopirka 67% A/S Trikātas siers akciju un plāno paplašināt tā pārdošanas apjomus, investējot tajā līdzekļus.
Diplomdarba tēma ir „LPPKS Jaunais Piens investīciju novērtējums A/S Trikātas siers”.
Diplomdarbs sastāv no ievada, teorētiskās un praktiskās daļas, secinājumiem un priekšlikumiem, kā arī no izmantotās literatūras saraksta un pielikuma.
Diplomdarba pirmajā daļā tiek sniegts teorētiskais apskats par investīciju teoriju un par to, ar kādām metodēm ir iespējams novērtēt veiktās investīcijas kādā projektā. Šajā gadījumā A/S Trikātas siers. Tiek arī aprakstītas datu ieguves un apstrādes metodes.
Darba praktiskā daļa sastāv no divām daļām:
vēsturisko datu analīzes – peļņas vai zaudējumu aprēķina horizontālās analīzes, lai redzētu iepriekšējo 3 gadu ieņēmumu un izdevumu tendences uzņēmumā.
Otrajā daļa tiek sastādīta naudas plūsma laika posmam no 2007.gada līdz 2016.gadam, kā arī veikts investīciju novērtējums, balstoties uz teorētiskajā daļā aprakstītajiem paņēmieniem.
Noslēguma daļā, balstoties uz teorētiskajā un praktiskajā daļā apkopoto informāciju, tiek izdarīti secinājumi un sniegti priekšlikumi LPPKS Jaunais piens investīciju sekmīgai vadīšanai.
Lauksaimniecības pakalpojumu piensaimnieku kooperatīvā sabiedrība (LPPKS) Jaunais Piens darbojas kopš 2003.gada. Tas ir zemnieku - piena ražotāju veidots kooperatīvs, kura trīs galvenie darbības virzieni ir pakalpojumi saviem biedriem šādās nozarēs - piena savākšana un realizācija, preču piegādes, grāmatvedības pakalpojumi. [6]
LPPKS Jaunais Piens 2006.gada beigās un 2007.gada sākumā iekļuvis preses izdevumu virsrakstos - 2007.gada sākumā tas tika atzīts par vienu no pieciem visstraujāk augošajiem uzņēmumiem Vidzemē 2006.gadā. Bet neilgi pirms tam - 2006.gada beigās tas iegādājās 67% no piena pārstrādes uzņēmuma - A/S Trikātas siers - akcijām. Kooperatīvs vēlas atjaunot uzņēmuma pelnīt spēju, jo pēdējos 3 gados A/S Trikātas siers ir strādājusi ar zaudējumiem. Pirmais solis – palielināt uzņēmuma pamatkapitālu, emitējot jaunas akcijas 100 000 Ls apmērā un iegādājoties vismaz 90% no emitēto akciju vērtības, līdzekļus investējot uzņēmuma attīstībā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties