Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:982329
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Nodokļu sistēma ir neatkarīgās valsts pastāvēšanas nosacījums, tādēļ nodokļu politikai ir visciešākais sakars gan ar politisko, gan ekonomisko situāciju. Nodokļu politiku valsts dzīvē ir grūti pārvērtēt. Ekonomikas attīstība, ražošanas efektivitāte, resursu un patēriņa racionalizācija, valsts ekonomiskā stabilitāte, vienlīdzība un taisnīgums - visi šie uzdevumi cieši saistīti ar nodokļu sistēmu un nodokļu politiku.
Nodokļi dod valdībai iespēju nodrošināt iedzīvotājus ar sabiedriskajām precēm un sniegt saviem iedzīvotājiem dažādus pakalpojumus. Tomēr katrai valdībai ir jācenšas veidot tādu nodokļu politiku, lai tā pēc iespējas būtu vienkāršāka un saprotama visiem iedzīvotājiem.
Visiem ir skaidrs, ka nodokļu maksāšana nav patīkama, tādēļ valdībai ir jācenšas savākt valstij vajadzīgos līdzekļus ar mazāk morāliski un materiāli jūtamiem pasākumiem. Tautsaimniecības attīstība kā gala rezultāts parāda, vai nodokļi sekmē attīstību, vai nē. Tādēļ nodokļu politikai ir jābūt politiski, sociāli, ekonomiski un humāni pamatotai, tai jābūt piemērotai konkrētai valstij un tās iedzīvotājiem. Ikvienam iedzīvotājam, kas dzīvo, strādā vai nodarbojas ar uzņēmējdarbību Latvijā ir nepieciešams zināt un izprast savas valsts nodokļu politiku.
Jau ir pagājis noteikts laiks kopš Latvija ir kļuvusi viena no Eiropas Savienības dalībvalstīm. Aktuāls ir kļuvis jautājums par nodokļu harmonizēšanu, ir jāizvērtē katras valsts nodokļu sistēmas reformas pozitīvā pieredze. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1162622
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties