Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:982268
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Pārtikas piedevas un to nozīme pārtikas produktu ražošanā    4
1.1.  Kas ir pārtikas piedevas    4
1.2.  Pārtikas piedevu nozīme pārtikas produktu ražošanā    4
1.3.  E – vielu iedarbība uz cilvēka veselību    5
2.  Pārtikas piedevu veidi    7
2.1.  Pārtikas piedevu grupas    7
2.2.  Dažu E - vielu klasifikācija pēc to ķīmiskajām īpašībām    9
2.3.  Vielas, kas nav pārtikas piedevas    10
3.  Pārtikas preču marķēšanas noteikumi    11
3.1.  Pārtikas preču sastāvdaļu norāde    11
3.2.  Pārtikas piedevas, kuras aizliegtas lietot skolās    12
3.3.  Pārtikas preces, kuras tiek obligāti norādītas uz produkta marķējuma    13
3.4.  Pārtikas piedevu ierobežojumi    14
4.  Viļānu pilsētas piedāvāto pārtikas produktu marķējuma analīze    16
4.1.  Viļānu pilsētas iedzīvotāju zināšanu un informētības līmeņa analīze    16
4.2.  Veikalu īpašnieku zināšanu un informētības līmeņa analīze    20
4.3.  Preču marķējuma izpēte    21
  Secinājumi    23
  Priekšlikumi    24
  Izmantotās literatūras saraksts    25
  Anotācija    26
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējā laikā ir vērojams, ka Latvijas iedzīvotāji sāk aizdomāties par to, cik veselīgi ir tie pārtikas produkti, ko lieto ikdienā. Pircēji sāk pievērst savu uzmanību ne tikai pārtikas produkta vizuālajam izskatam, bet arī marķējumam. Bet kas ir marķējums? Marķējums ir produkta savdabīgs šifrs, kurā ir atspoguļots produkta sastāvs.
Paņemot preci, ne reizi vien, pircējs pamana noslēpumaino burtu „ E ”, kurš ir papildināts ar dažādiem burtiem. Jautājot pārdevējam, patērētājs ne vienmēr varēs saņemt informāciju par to, ko īsti nozīmē šis „ E ” un kā tas varēs ietekmēt pircēja veselību.
Autores uzmanību piesaistīja Viļānu pilsētas iedzīvotāju un veikalu īpašnieku informētība par dažādām pārtikas piedevām, kas tiek lietotas ikdienas uzturā, kā arī produktu marķējums.
Lai varētu noskaidrot Viļānu iedzīvotāju un veikalu īpašnieku informētības līmeni par dažādām pārtikas piedevām, ko lieto ikdienas uzturā, un pārtikas produktu marķējumu, tika atlasīta un izanalizēta pieejamā literatūra, sameklēta informācija internetā, tika izstrādāta aptaujas anketa iedzīvotājiem un intervijas jautājumi veikala īpašniekiem.
Pētījuma objekts – pārtikas produktu izpēte tirdzniecības sistēmā.
Pētījuma priekšmets - produkti, kuru lieto ikdienas uzturā.
Darba mērķis: izpētīt un izanalizēt pārtikas produktu sastāvu un to dažādību veikalā, noskaidrot iedzīvotāju informētības līmeni par „ E ” vielām, kā arī izpētīt produktū marķējumu.
Pētījuma hipotēze – Daudzi cilvēki nav informēti un neinteresējas par pārtikas produktu sastāvu, ko viņi lieto uzturā ikdienā.
Pētījuma uzdevumi:
1.Atlasīt un izanalizēt literatūru un informāciju no interneta par pārtikas produktu sastāvu un „ E ” vielām.
2.Izpētīt likumdošanu, kas ir saistīta ar „ E ” vielām.
3.Sistematizēt pārtikas piedevas pēc to ķīmiskajām īpašībām.
4.Izpētīt piedāvātos pārtikas produktus veikalā un apstrādāt iegūtos rezultātus.
5.Izanalizēt pētījumā iegūtos rezultātus.
Pētījuma metodes:
Teorētiskās literatūras un interneta resursu atlase, analīze.
Aptauja ( Viļānu pilsētas iedzīvotāju anketēšana) .
Matemātiski statistiskā datu apstrāde.
Pētījuma bāze: Viļānu pilsētas iedzīvotāji.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties