Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:981776
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jānis Čakste dzimis 1859.gada 14.septembrī Karolīnes Matildes Čakstes un Krišjāņa Čakstes ģimenē. Viņa tēvs bija lauksaimnieks. Pirmos bērnības gadus puisēns pavadījis Lielsesavas pagastā, „Čakstu-Zirņu” mājās kopā ar savu mīlošo ģimeni. Jānim bija divas māsas: vecākā māsa Marija un jaunākā māsa Otīlija. Diemžēl nekur nevaru atrast informāciju par Jāņa Čakstes attiecībām ar abām māsām. Taču domāju, ka tās bija diez gan draudzīgas un spēcīgas. Vērīgi ielūkojoties kādā senā „Čakstu-Zirņu” mājas fotogrāfijā un pieliekot kripatiņu fantāzijas tā vien šķiet, ka tūlīt, tūlīt kaut kur fonā aizskries trīs mazi bērni. Lai arī kāds nebūtu gadsimts, gadu desmits, gads vai gadalaiks, bērni taču nemainās! Un pat paklausīgākais, gudrākais un saprātīgākais puika, uz kādu mazu brītiņu var pārvērties par mazu, mazu velniņu! Kāpēc gan nē?
19. gadsimtā zemniekiem dzīve nebija nemaz tik viegla. Kaut arī atcēla dzimtbūšanu, tomēr zeme palika muižnieku īpašumā, kas ar zemes nomas cenām nemaz neskopojās. Cena bija ļoti liela un reti kurš zemnieks varēja to nomaksāt. Vecākiem bija smagi jāstrādā, lai ne tikai samaksātu nodokļus, bet arī lai varētu kļūt turīgākiem.1871.gadā Krišjānis Čakste nopirka zemi un mājas Salgales pagastā. Viņu dēlam toreiz bija jau 12 gadu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties