Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:980921
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tiesu iekārta Latvijā pagaidām vēl atrodas transformācijas procesā, lai gan nomainītas gandrīz visas sākotnēji pārmantotās padomju tiesības, taču tiesību normu piemērošanas līmenis vēl nav pilnībā attīstījies. Piemēram, Senāta nolēmumos, kas publicēti 1996. - 1997.gadā, nav norādīts, ka lietas izspriešanā būtu ņemti vērā kādi vispārīgie tiesību principi, zinātniskas atziņas vai precedenti no iepriekšējās tiesu prakses. Pēdējo gadu laikā sāk parādīties nolēmumi, kuros ir atsauces uz avotiem, taču analoģijas metode tiesu praksē vēl arvien netiek pielietota.1 Latvijai nepieciešams sakārtot tiesas nolēmumus, kā Eiropas Savienības dalībvalstij.2 Kā redzam pastāv daudz un dažādi iemesli tiesu prakses nepieciešamībai. Kā pirmo varētu minēt pieredzi, ko students iegūst tiesā vērojot tiesvedības procesu – kā īsti praksē norisinās tiesas process, kādiem dalībniekiem piedaloties. Otrkārt, students var papilināt savu juridisko valodu ar jauniem terminiem, kas iegūti klausoties tiesvedības procesu. Treškārt, analizējot kļūdas, kas pieļautas novērotajā tiesvedības procesā, samazinās varbūtība, ka students beidzot studēt nepieļaus tādas pašas kļūdas savā praksē. Tātad tiesu prakse ir nepieciešama mācību procesā.
Prakses mērķis: Iepazīties ar tiesas procesu jebkuras I instances tiesās.
Prakses uzdevumi:
1.Noklausīties I instances tiesā vismaz 2 civillietas, 2 krimināllietas un 1 administratīvo lietu.
2.Analizēt, kā iztiesājot tiek ievēroti un īstenoti likumos noteiktie tiesvedības principi un kā tiek ievērotas Satversmē garantētās personu pamattiesības (vismaz 2 pamattiesības).…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties