Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:980674
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
  Izvēlējāmies, jo    5
  Situācija    6
  Finanses    8
  Izejvielas    9
  No izejvielām līdz galaproduktam    11
  Process    12
  Mūsu mērķis    14
  Biogāzes aizmantošana    15
  Izmantošana    16
  Darba telpas    17
  Personāls    18
  Saistība ar ķīmiju    19
  Biogāzes tehnoloģiju priekšrocības    20
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Šobrīd interese par biogāzi arvien pieaug, jo globālā līmenī tiek izskatītas iespējas aizstāt fosilos kurināmos ar enerģiju, kas ražota no atjaunojamajiem enerģijas avotiem.
Ir radusies nepieciešamība atrast vides aizsardzības ziņā ilgtspējīgu risinājumu kūtsmēslu un organisko atkritumu apstrādei un otrreizējai pārstrādei.

Izvēlējāmies, jo
Viena no mūsdienu sabiedrības galvenajām vides problēmām ir pieaugošais atkritumu daudzums.
Biogāzes ražošana anaerobās fermentācijas ceļā ir uzskatāma par optimālu risinājumu dažāda veida organisko atkritumu pārstrādei, pārvēršot šos atkritumus atjaunojamā enerģijā un organiskajā mēslojumā.

Situācija
Ir novērots, ka Eiropai ir ievērojams potenciāls, lai palielinātu pašreizējo biogāzes ražošanu, kas balstīta uz dažādiem lauksaimniecības izejvielu veidiem.
Pēc ES paplašināšanās jaunajām Austrumeiropas dalībvalstīm arī ir jāizmanto savs biogāzes potenciāls un jāgūst no tā labums.

Biogāzes izmantošana Latvijā ir krustcelēs. Ir pieredze biogāzes ražošanā poligonos un notekūdeņu attīrīšanas stacijās un ir meklējumi biogāzes ražošanai fermās un zemnieku saimniecībās.

Izejvielas
Biogāzes iegūšanai nepieciešamas iekārtas, kas izmanto tādus lauksaimniecības substrātus kā:
kūtsmēsli un vircas,
augu atliekas,
enerģētiskās kultūras,
agrorūpniecības un pārtikas ražošanas organiskos atkritumus,
mājsaimniecību un sabiedriskās ēdināšanas organiskos atkritumus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties