Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:979219
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

2004. un 2005.gadā kopumā pret Latviju uzsāktas 166 pārkāpumu procedūras. No tām 164 pārkāpumu procedūras Komisija ir izbeigusi pēc Latvijas sniegtās nostājas saņemšanas. Savukārt 2006. gadā uzsāktas 50 pārkāpumu procedūras pret Latviju. No tām 25 pārkāpumu procedūras Komisija ir izbeigusi pēc Latvijas sniegtās nostājas saņemšanas. 2008. gada pirmajā ceturksnī Eiropas Komisija pret Latviju bija ierosinājusi 51 lietu. Lielākā daļa no ierosinātajām pārkāpuma lietām bija saistītas ar ES tiesību aktu savlaicīgu neīstenošanu, nevis ar apzinātu to neieviešanu.
Uzskatu, ka pārkāpumu ierosināšanas procedūra vairāk vai mazāk ir pārdomāts un efektīvs process. Bez šāda procesa esamības ES nebūtu iespēju kontrolēt tās izdotos tiesību aktus, to efektīvu īstenošanu. Ar šīs procedūras palīdzību iespējams apzināt lietas būtību, nopietnību, kā arī kopā ar ES rast risinājumu, kā problēmu novērst. Redzams, ka Eiropas Komisija arī pret Latviju ir ierosinājusi neskaitāmas lietas. Lielākā daļa no tām ir bijusi par aktu savlaicīgu neīstenošanu. Kopā ar Eiropas Savienību, Latvija šīs problēmas ir centusies risināt.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties