Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:979184
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Tirgus ir ļoti svarīgs ekonomikas elements. Tirgus ir gan vieta, kur satiekas pircēji un pārdevēji lai veikt ekonomiskus darījumus, gan tirdzniecības process kopumā. Tirgus ir ļoti sarežģīts mehānisms, kuram ir savas speciālas vienības. Par tādu īpašu vienību var nosaukt ražošanas resursu tirgu. Savukārt, ražošanas resursu tirgus arī sastāv no noteiktam sastāvdaļām. Viena no svarīgākam ražošanas resursu tirgus sastāvdaļām ir darba tirgus.
Darba tirgus ir interesants un sarežģīts sociāli ekonomisko sakarību atspoguļojums. Darba tirgus un tā līdzsvara nodrošināšana ir viena no šodienas ekonomiskajām problēmām. Nākotnē darba tirgus nozīme var tikai pieaugt, jo darba attiecību jomas attīstība nosaka valsts ekonomisko izaugsmi kopumā.
Sākotnēji darba tirgus tika vienkāršoti pielīdzināts preču tirgum, izmantojot preču tirgus regulēšanas nosacījumus. Bija nepieciešams laiks, lai ekonomiskā doma pārliecinātos, ka darba tirgum ir sava specifika un īpatnības.
Darba tirgus specifika to tieši saista ar cilvēku, bet cilvēks personificē darbaspēku ar potenciālām darba spējām, kas iespējamās kvalifikācijas dēļ piemīt cilvēkam. Darbs ir darbaspēka patērēšanas process.
Darba alga ir darba tirgus smaguma centrs, tā ir darba tirgus sākums un gala rezultāts.
Pirmkārt, darbaspēku var uzskatīt par prece. Tad darba alga kļūt par darbaspēka cenu. Tomēr darbaspēku nevar atdalīt no tā īpašnieka. Darbaspēks eksistē tikai kopā ar cilvēku. Tātad, ja darbaspēks ir prece, tad cilvēks arī ir prece. Tādi uzskati vairāk piemēroti verdzības iekārtai, nevis mūsu modernai sabiedrībai. Otrkārt, darba devējs var iznomāt darbaspēku uz noteiktu laika periodu. Tad darba alga būs darbaspēka nomas maksa. Treškārt, darbaspēku rezultāts ir noteiktas preces vai pakalpojumi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1307527
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties