Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:977184
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Laikā, kad viss notiek ātri un pavisam ātri, arvien lielāku popularitāti iegūst Slow Food kustība. Tās devīze ir „Ēd lēnāk un dzīvo ar baudu!”. No dīvaiņus un ekstravagantas personības apvienojošas kustības tā pārtapusi modernā dzīvesveidā, un šķiet, tāda arī paliks.
Slow Food kustības vēsture ir aizsākusies Itālijā un pašlaik ir populāra un zināma 132 pasaules valstīs. 1986.gadā Romā pie Spāņu kāpnēm tika atvērts kārtējais ātriešanas jeb fast food pīlārs – McDonald’s ieskrietuve – un itāļu žurnālists restorānu apskatnieks un gardēdis Karlo Petrīni par šo faktu bija sašutis, ka nosauca par zaimošanu. Itālija ir pazīstama ar savu ēšanas kultūru un gastronomiju. Un te itāļiem virtuves ģēnijiem jau paaudžu paaudzēs piedāvā čīzburgerus un kokakolu. Tad Karlo Petrīni arī nolēma pieteikt karu unificētai pārtikai, kas visās pasaules malās garšo pilnīgi vienādi. Tajā pašā gadā kopā ar žurnālistiem, restorānu īpašniekiem, zemniekiem un mājražotājiem viņš izveido nacionālās itāļu virtuves aizsardzības organizāciju, kuru nosauca par Agrikola.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties