Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:971645
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Senos laikos mājas sirds bija pavards, pēc laika par tādu pārtapa pamatīgs galds, pie kura vakaros sēdēja visa ģimene. Bet tagad gandrīz katrā ģimenē par mājas centru ir pārvērsts televizors, dators. Cilvēki dzīvo līdzi ekrāna varoņiem. Tā dzīvoklis pārvērties par caurstaigājamu sētu, kurai cauri bez klauvēšanas un pieteikšanās nāk visi bez izņēmuma: gangsteri, varmākas, slepkavas un parasti blēži – tātad personas, ar kurām normāls cilvēks nekad savā mūžā negribētu satikties.
Zinātnieki uzskata, ka ar savām domām cilvēks veido savu ģenētisko aparātu. Un ģenētiskajam aparātam nemaz nav vienaldzīgi tas, par ko cilvēks domā, ko lasa un par ko runā. Turklāt DNS neatšķir, vai cilvēks saskaras ar dzīvu cilvēku vai ar seriāla varoni – kā viens, tā otrs atstāj iespaidu uz iedzimtību. Katrs izrunāts vārds ir ģenētiskā viļņa programma, kas maina cilvēka dzīvi.
Cilvēka pārdzīvojumi pie televizora, kad viņš skatās šausminošus kadrus, kas piesātināti ar agresiju, varmācību, nāves ainām un perversijām, ir tik graujoši, ka cilvēku iztukšo. Tāpēc ikdienas dzīvē cilvēks kļūst aukstasinīgs, vienaldzīgs, atsvešinājies.
It sevišķi postoši varmācības un sekas ainas iedarbojas uz bērna psihi. Sociologi uzskata, ka mūsdienās galvenais bērnu un pusaudžu audzinātājs ir tieši televīzija, datorspēles., jo vecāki ir aizņemti. Televīzija, datorspēles rada ilūziju pasauli. It kā viegla narkotika, kas gluži kā heroīns vai morfijs rada atkarību. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties