Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:970529
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.10.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Turklāt, runājot par atlīdzības sniegšanu, pastāv vairāki mainīgie, kas šāda veida sistēmu padara ievērojami komplicētāku – piem., kā lemt par to, kā un kam tiek piešķirta atlīdzība un kādos apmēros (vai ziņošana par lielākiem pārkāpumiem atlīdzināma “dāsnāk”?); cik morāli pareizi ir tas, ka kāds ziņo par potenciālu slepkavību tikai tāpēc, lai gūtu finansiālu labumu? Šie visi ir hipotētiski jautājumi, kas sarežģī un kropļo trauksmes celšanas būtību un funkcijas jau pašos pamatos.
Nobeigumā jāpiemin, cik nozīmīga ir trauksmes cēlāju loma sabiedrības atklātības un savstarpējās uzticības pakāpē, ņemot vērā, ka tieši ar pārkāpumu atklāšanu tiek veicināts tiesiskums un vispārējais sistēmas caurspīdīgums, kas savukārt ir nozīmīgi demokrātiskas valsts pārvaldē. Tādēļ nepieciešams nostiprināt trauksmes cēlāju tiesisko aizsardzību ar atbilstošu normatīvo regulējumu, kas ir paredzēts pašreiz aktuālajā “Trauksmes cēlēju aizsardzības likumā”. Sabiedrībai jāmācās no veiksmīgajiem trauksmes celšanas piemēriem, kur ziņotāji, neskatoties uz iespējamo sabiedrības spiedienu, izvēlējušies ziņot un vērsties pret pārkāpumiem, kas ir pretrunā sabiedrības interesēm. Jānodrošina, lai ziņojumu autori tiek aizsargāti un situācijas izskata attiecīgo jomu speciālisti. Tāpat – lai veicinātu potenciālo trauksmes cēlāju pašapziņu - nepieciešams veidot sociālas kampaņas un akcijas visos Latvijas reģionos un pilsētās par to, kā trauksmes cēlājs “izskatās”, ko viņš dara un kā par tādu kļūt.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1373865
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties