Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:970300
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Īsas ziņas par Igauniju    3
  Igaunijas vesture    5
  Īsa Igaunijas vēsture    5
  Nozīmīgākie gadi Igaunijas vēsturē    6
  Nobeigums    8
  Izmantotā literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

Savā referātā rakstu par vienu no Ziemeļeiropas valstīm - Igauniju un tās vēsturi, tuvāk apskatot svarīgākos notikumus valsts un valsts teritorijas attīstībā. Tāpat arī kontekstam apskatu Igaunijas ģeogrāfisko stāvokli un teritoriju raksturojošos rādītājus.
Mans mērķis darbu izstrādājot bija, izveidot Igaunijas Republikas un igauņu vēstures hronoloģisku atspoguļojumu, galvenokārt apskatot vēstures faktus no ģeogrāfiskā skatu punkta.
Darbu iedalīju divos galvenajos virzienos: Igaunijas ģeogrāfiskie objekti un vietas; Igaunijas vēstures attīstība, kuru sīkāk sadalīju pa vēsturisko laika posmu un konkrētu notikumu etapiem. Nedaudz apskatīju arī dažu Igaunijas vietu attīstību un vēstures gaitu.
Igaunijas Republika (Esti Vabariik) atrodas Eiropas ziemeļrietumos un tiek pieskaitīta pie ziemeļvalstīm, to apskalo Rīgas jūras līcis, Baltijas jūra un Somu līcis. Tās pārvalde ir parlamenta rokāks – Valsts spulce (Riigikogu) – 101 deputāts, kurus ievēl uz 4 gadiem. Valsts platība ir 47 560 km², kur iedzīvotāju skats svārstās ap 34 cilvēkiem uz km². Iedzīvotāji pārsvarā ir igauņi (64%), citas izplatītākās tautas ir krievu - 29% un ukraiņu valodas – 2,7% un valsts valoda ir igauņu valoda. Reliģiskā ziņā Igaunijā ir nospiedoš luterāņu pārākums – 75%, pārējie ir pareizticīgie -15%. (I. Druva-Druvaskalne, „Ziemeļvalstis”)
Igaunija ir valsts, kuras reljefa formas vairāk tiek raksturotas, kā līdenumi un zemienes, protams, ir atsevišķas ievērojamas augstienes (Hānjas augstiene, Otapē augstiene u.c.) un ar ievērojamiem kalniem – Lielais Munameģis (Suur Munamagi) – 318 m vjl., Kūtses kalns – 217 m vjl., Mazais Munameģis – 207 m vjl. Valsts teritorijā ir tikai daži ezeri, ievērojamākais ir Peipus ezers (Peipsi jarv) -2670 km², otrs lielākais ezers ir Vertsjervs ezers jeb Vircezers, bet savukārt upju skait ir stipri lielāks.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties