Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:970197
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dīves gaitas.
Cilvēku dzīve viduslaikos bija nesaraujamām saitēm saistīta ar dažādiem reliģiskiem priekšrakstiem un normām. Tās gaita bija pakļauta kanonam, kas pieļāva brīvību tikai ierobežotā telpā. Dzimšana, bērnības gadi, mācīšanās, studijas, laulības kā arī kontakti kopienas ietvaros – tas viss bija iepriekš noteikts.
Mājoklis.
Sākotnēji celtās mājas bija ļoti primitīvas: parasti tās bija taisnstūrveida celtnes no koka vai māla, kas bija pa pusei ieraktas zemē. Tādas mājas jau cēla esošo apbūvēto vietu vai villu tuvumā. Zemnieku saime dzīvoja saspiesti vai nu zem viena jumta ar lopiem vai nu atšķirti no tiem. Saspiestība pieauga ziemas mēnešos, jo aukstums lika cilvēkiem meklēt citam cita tuvumu.

Mājas cēla no koka, jumtus noklāja ar salmiem, niedrēm vai lubiņām. Telpas bija tumšas logu nebija. Nedaudz gaismas iespīdēja pa nelielām atverēm, kuras tika nodrošinātas ar koka režģi, ko ziemā aukstuma dēļ aizbāza ar salmiem.

Grīda bija no māliem, sienas – no apaļiem baļķiem vai pildrežģa. Pavards bija atklāts, tikai viduslaiku beigās parādījās krāsnis. Dūmi tika izvadīti caur spraugām sienā vai caur durvīm. Par gaismas avotu kalpoja sveķains priedes skals vai kāds cits primitīvas gaismeklis.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties