Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:970072
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jau ar nosaukumu autors piesaka tēmu, kas tiks risināta, apspēlēta visa darba gaitā. Bet interesi lasītājā rada tas, ka sākotnēji noskaņa nav skaidri noprotama – vai krāpnieks tiks rādīts spožā uzvaras un viltības gaismā, vai arī stingri nosodīts. Lugas gaitā kļūst skaidrs, ka tai ir atmaskojošs raksturs ar izsmejošu noskaņu.
Lasītājs uzreiz spēj pamanīt, ka Moljērs prasmīgi spējis komiskos tēlos ietver ļaužu netikumus, muļķību un aprobežotību. Diezgan bieži izskan arī dažādas pamācībās un nesaudzīgi, caur satīru pausti vērojumi.
Viscaur lugai nezūdoša ir humora pieskaņa, kur, piemēram, Orgona sīkumainā, saasinātā gādība par Tartifu liek aizmirst par mīļoto sievu, tās kaitēm vai nebūšanām.
Komiski šķiet arī Dorinas izmisīgie centieni glābt Marianu no precībām ar Tartifu. Viņas uzbāzība, nekaunība ataino visnotaļ neaudzinātu personāžu, kam brīžiem sveša kļūst pietāte un pieklājība. Šis tēls kontrastē ar uzstājīgo un nepiekāpīgo Orontu, kas ar visiem spēkiem cenšas cīnīties pret ašo un neapklusināmo Dorinu. Jautrību rada ne vien viņas nemitīgās piebildes Orgona prātīgajiem vārdiem, bet arī asprātīgs notikumu skaidrojums. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties