Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:969908
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Kas ir Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (EK) Nr.852/2004?    4
  Noteikumi, ko piemēro pārtikas produktiem    5
  Augu valsts primārās ražošanas produktu vispārējie higiēnas noteikumi    5
  Higiēnas prasības savvaļas augļu, ogu, riekstu, sēņu un augu vākšanai tiešai piegādei galapatērētājam    6
  Vispārīgas prasības attiecībā uz uzņēmumu telpām, kur uzglabā pārtiku    7
  Īpašas prasības telpām, kur pārtikas produktus sagatavo, apstrādā vai pārstrādā    8
  Prasības aprīkojumam    9
  Noteikumi, ko piemēro pārtikas produktu iesaiņošanai    9
  Termiskā apstrāde    9
  Pārvadāšana    10
  Pārtikas atkritumi    10
  Ūdensapgāde    10
  Personīgā higiēna    11
  Darbinieku apmācība    11
  Labas prakses norādījumi higiēnas jomā un HACCP principu piemērošanai    12
  Dokumentācija    13
  Secinājumi    16
  Darbā lietotās literatūras saraksts    17
Darba fragmentsAizvērt

Strādājot ar pārtiku, ir ļoti svarīgi ievērot pārtikas higiēnas prasības. Bet kas tad īsti ir pārtikas higiēna? Un kādas higiēnas prasības jāievēro augu valsts pārstrādes uzņēmumiem?
Iestājoties Eiropas Savienībā, Latvijas likumiem nākuši klāt neskaitāmi Eiropas Savienības likumi, direktīvas, regulas utt. Nav viegli tajā visā orientēties. Tieši tāpēc mana darba mērķis ir noskaidrot, kas nosaka higiēnas prasības augu valsts pārstrādes uzņēmumiem.
Līdz ar to referāta galvenais uzdevums ir noskaidrot, kādas ir higiēnas prasības augu valsts pārstādes uzņēmumiem, ko tās nosaka, kas tās kontrolē utt.
Tā ir Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (EK) Nr. 852/2004 par pārtikas produktu higiēnu, kas tika pieņemta 2004. gada 29. aprīlī. Tajā ir noteiktas vispārējas higiēnas prasības, kas jāievēro pārtikas apritē iesaistītajiem uzņēmumiem visos pārtikas ķēdes posmos.
Bet kas tad īsti ir pārtikas higiēna? Pēc Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (EK) Nr. 552/2004 1. nodaļas 2. panta definīcijas “pārtikas higiēna”, turpmāk tekstā “higiēna”, ir pasākumu un nosacījumu kopums, kas nepieciešams, lai kontrolētu apdraudējumus un nodrošinātu pārtikas produktu derīgumu cilvēka uzturam, ņemot vērā tiem paredzēto lietošanu.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties