Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:969440
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.08.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Atzīstu, ka arī Latvijai attīstoties kā demokrātiskai valstij, indivīdi un sabiedrība ar vien vairāk spēj stiprināt savu tiesisko apziņu un iesaistīties tiesību veidošanā, nelikumību atklāšanā un nepieļaušanā. Tomēr joprojām ir daudz un dažādi tiesību pārkāpumi, kurus klaji veic augstākās sabiedrības indivīdi un sabiedrības daļa. Tie ir dažādi korupcijas skandāli, klaji likuma neievērošanas pārkāpumi, kas liedz lielai daļai indivīdu un sabiedrības saglabāt tīru un nevainojamu tiesiskās apziņas morāli un vērtības.
Manuprāt Latvijā tomēr bieži vien rodas iespaids, ka visiem jāievēro viens likums un, ka uz visiem arī attiecas viens likums. Sabiedrība ar vien vairāk tiek informēta par dažādiem klajiem, savtīgiem pārkāpumiem no valsts amatpersonu un augsti stāvošu personu puses, bet lielākoties šiem pārkāpumiem netiek piemērotas soda sankcijas, kuras turpretim par līdzvērtīgiem pārkāpumiem tiktu piemērotas vienkāršajam Latvijas iedzīvotājam.
No iepriekšminētā ir grūti secināt, kurā brīdī un kas ir veicinājis vai degradējis indivīda un sabiedrības daļas tiesiskās apziņas morāles un uzskatu vērtību, bet pēc manām domām ir skaidrs, ka nekad nebūs iespējama absolūta un nesakropļota tiesiskā apziņa katra indivīda un sabiedrības kopumā domāšanā un uzskatos, kamēr kā galvenais valsts, indivīda un sabiedrības uzdevums, pienākums un atziņa nebūs, ka visiem ir viena taisnība un viens likums.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1333444
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties