Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:969163
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bieži vien sievietēm dzīves laikā bijušas smagas problēmas – ar bērniem vai vecākiem, slimības, nepatikšanas darbā un citas, kas emocionālo stresu vēl vairāk pastiprina. Visi minētie apstākļi tieši ietekmē estrogēnu līmeni asinīs. Depresīvām sievietēm parasti estrogēnu līmenis ir pazemināts, bet tas paaugstinās, depresijai pastiprinoties. Arī kaulaudu trauslums (osteoporoze) viņām ir vairāk izteikts. Novērots, ka sievietēm pirms menopauzes ir daudz negatīvāka attieksme pret menopauzi nekā sievietēm pēc tās. Ir ļoti grūti noteikt stresa un psiholoģisko ciešanu pakāpi. Garastāvokļa svārstības satrauc sievieti un ir nepatīkamas, bet aktuālas psiholoģiskas problēmas ir graujošas un var ietekmēt viņas dzīvi. Lai izkļūtu no šīs situācijas, nepieciešams griezties pēc palīdzības pie ārsta (7).
Menopauze ir pārējas posms sievietes dzīvē. Pārmaiņas skar sievietes gan fizioloģisko, gan psihoemocionālo stāvokli. Protams, šīs pārmaiņas nav no „vieglākajām” sievietes dzīvē. Menopauzes gaita ir atkarīga ne tikai no fiziskā stāvokļa, predispozīcijas un garīga līdzsvara, bet arī no sievietes attieksmes pret šo notikumu. Lai vieglāk panest menopauzes izraisītās pārmaiņas, jāatmet sliktas domas, jārūpējas par sevi un apkārtējiem. Nedrīkst aizmirst arī par veselīgu dzīvesveidu.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1246232
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties