Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:969063
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.09.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Laika pareģi
Bites ir ļoti jūtīgas pret elektriskajiem lādiņiem atmosfērā, kas rodas tieši pirms negaisa un vēlāk izraisa zibeni. Savukārt zibens izlādes (“spērieni”) izstaro elektromagnētiskos viļņus. Šie viļņi mudina bites nekavējoties atgriezties savos stropos un palikt tur, līdz vētra ir norimusi. Šādas uzvedības elektromagnētiskā izcelsme tika apstiprināta eksperimentā, kurā mākslīgi radīts elektriskais lauks šiem kukaiņiem izraisīja tādu pašu uzvedību kā negaisa laikā.

Emocijas
Ir dīvaini nostāsti par sērojošām bitēm. Viens no tiem vēsta par medusbišu spietu, kas ieradās uz savas dravnieces bērēm. Šis atgadījums notika 1994. gada jūlijā ar biškopes Margaretas Bellas bišu saimi. Biškope turēja bites 11 km attālumā no nelielās Šropšīras (Anglija) pilsētiņas, kur viņa dzīvoja. Viņas bēru dienā bišu spiets bija atlidojis uz pilsētu un apmetās uz ielas stūra pretim viņas mājai augošā kokā. Skeptiķi bišu spieta parādīšanos bēru dienā gan skaidro ka vienkāršu sakritību.

Bišu valoda
Nepieciešamība dalīties informācijā par vietām, kurās atrodas ar putekšņiem un nektāru bagāti barības avoti, ir izveidojusi sarežģītu sazināšanās sistēmu medusbitēm. Kad bite atgriežas savā stropā pēc nektāra un putekšņu savākšanas tikko atrastā ziedošā dārzā vai pļavā, tā var norādīt precīzu šī barības avota atrašanās vietu citām darba bitēm, lai arī tās varētu atrast tos pašus ziedus un ienest stropā vēl vairāk nektāra un putekšņu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties