Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:965473
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kultūra.
Tā ir zināšanu kopums, kas sastāv no paražām, vērtībām, normām un materiāliem un svarīgām lietām. Tā sastāv no visa, ko mēs dzīves laikā iemācamies- sākot no bērna gadiem līdz vecumam. Tā ietver idejas par to, kas ir reāls un kas nav, ko mums būtu jāēd un ko nē, jāvelk mugurā un ko ne, mūzika, ko klausāmies, spēles, ko spēlējam. Kultūra ietekmē mūsu dzīvi. Un lai arī pie kādas kultūras mēs piederētu – pastāv vienotas lietas, piemēram, simboli, ticība, vērtības.1
Materiālā un nemateriālā kultūra.
Kultūra tiek iedalīta divās galvenajās grupās- materiālā un nemateriālā kultūra. Materiālā kultūra iekļauj tādas lietas, ko cilvēks pats veidojis ar savām rokām un spēku, lai varētu to izmantot arī citi cilvēki. Tehnoloģija, māksla, apģērbs... Piemēram, frizētava – tā ir radīta, lai sniegtu pakalpojumus citiem specializēts cilvēks šajā jomā.
Bet nemateriālā kultūra ir tāda kultūra, kurā ietilpst visas pamatvērtības, kas ir pieņemtas un kalpo jau gadiem ilgi, piemēram, valoda, normas, attieksme.
Visgrūtāk cilvēkam ir saprast, kā kultūra skar mūsu domas un uzvedību. Tā ir izplatījusies, tā skar mūsu apziņu. Ja jautātu, cilvēks vienmēr teiktu, ka viņa rīcība, uzvedība ir visdabiskākā- tātad kulturālākā, jo viņa prāts to tā uztver.2
No kurienes kultūra nāk?

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties