Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:962622
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pīts Mondriāns
(1872 -1940)
Īstajā vārdā Pīters Kornēlijs Mondriāns juniors (Pieter Cornelis Mondriaan, Jr.) ir dzimis 1872. gada 7. maijā Amersfortā, Nīderlandē un nodzīvoja tur savus pirmos astoņus dzīves gadus. Viņš bija otrais bērns no četriem, viņa tēvs Pīters Kornēlijs seniors bija pamatskolas direktors, apdāvināts zīmētājs un amatieris mākslinieks. Tēvocis Frits Mondriāns (Frits Mondrian) bija gleznotājs, kas bija iemācījies gleznot pašmācības ceļā, tēvocis bija arī ekonomiski nodrošināts, viņa darbus pirka pat Krievijā. Kamēr Pīts progresēja abstraktajā mākslā, viņam izveidojās konflikts ar tēvoci Fritu, kam bija sakars ar Pīta parakstu uz viņa darbiem, jo Pīts sākot no 1912. gada parakstījās kā Pīts Mondrians nevis kā Pīts Mondriaans.
Mondriāni, bija kalvinistu, aristokrātu ģimene, kas zīmēja un muzicēja, un vēl pietam Pīta tēvs nevarēja atļauties izglītību saviem četriem bērniem. Jau agrā bērnībā parādījās Pīta talants zīmēšanā. Viņa tēvs viņam pasniedza zīmēšanas stundas un aizveda dēlu laukiem skicēt. Onkulis Frits viņam iemācīja gleznošanas pamatus.
Kā pusaudzis Mondriāns bija pamatīgi mācīts gleznošanā un apmeklējis vairākas skolas. Viņa mācīšanas programmu izdomāja atvaļināts zīmēšanas skolotājs Baets van Ueberfeds (Baet van Ueberfedts). Pīta tēvs bija dēlam iecerējis zīmēšanas skolotāja amatu, lai Pīts varētu sev pelnīt iztiku. Pīts ieguva sev licences, kuras vajadzēja, lai strādātu par skolotāju pamatskolā un vidusskolā. Pīts Mondriāns 1892. gadā nolēma kļūt par mākslinieku, nevis par skolotāju (nevis kā tēvs bija gribējis).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties