Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:962333
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Politiskā kultūra ir cieši saistīta ar politisko socioloģiju, sabiedrību. Cilvēku attieksme, uzskati un vērtības ietekmē politiskās sistēmas darbību. Tomēr tā nesniedz visas atbildes ar politiku. Politisko kultūru iedala trīs līmeņos: politiskā sistēma, politiskie un politikas veidošanās procesi, politikas izejas (outputs) un iznākumi (outcomes).
Sistēmas līmenis ietver iedzīvotāju un līderu skatupunktu par vērtībām un orgāniem, kas veido politisko kultūru (piem. nacionālā identitāte, nacionālais lepnums, valdības leģitimizācija). Nacionālā identitāte jeb piederības izjūta ir svarīga, lai attīstītos patriotisms jeb lepnumam par nāciju, kurai pieder. Vislielākais patriotisms ir valstīs, kas pastāv jau ilgu laiku, kurās ir ļoti atšķirīgas politiskās un ekonomiskās sistēmas, piemēram, ASV un Polija, daudz mazākas patriotisma izpausmes ir valstīs, kurās pirms Otrā pasaules kara bija izplatīti nacionālisma strāvojumi (Japāna, Vācija) 1. Valdības tiesiskumam arī ir būtiska loma, ja iedzīvotāji uzticas valdības institūcijām, ievēro likumus, palielinās valsts varas leģitimitāte. Valsts aparātam ir vieglāk strādāt, ja iedzīvotāji pakļaujas likumiem, tos ievēro, ja tas netiek darīts brīvprātīgi, piemēram, autoritāros režīmos iedzīvotājus pakļauj, mākslīgi leģitimizējot valsts varu. Valsts varas tiesiskums ir atkarīgs var no vairākām vienībām – vēlēšanas, reliģijas ietekmes, konstitucionālām vērtībām, līdera autoritātes, harizmas, ideoloģijas utt.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties