Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:958918
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Subkultūra ir patstāvīga garīgo un materiālo vērtību sistēma kādas kultūras ietvaros, kas izveidojusies kā pretnostatījums sabiedrībā valdošajai kultūrai. To var uzskatīt arī par mazvērtīgu vai kaitīgu.
Subkultūras komunikācijā var parādīt sevi dažādi. Tās var gan nostāties, gan neiestāties pret valdošo kultūru. Subkultūru atšķirības vērojamas vērtībās, rituālos, simbolu sistēmā, stilā, gaumē un valodā. Arī viņu vēstījums var būt atšķirīgs, kā piemēram, uzraksti uz ēku sienām, ģērbšanās stils, valoda vai politisks manifests. Tāpēc var minēt, ka subkultūras veidojas ap vēstījumu.
Dažādi tiek vērtēta arī „ subkultūras” jēdziena rašanās un veidošanās. Bet mūsdienās terminu subkultūra sāka lietot Čikāgas teorijas skolas sociologi. Viņi uzskatīja, ka subkultūras veidojas pilsētvidē, kur sabiedrības daļas (šķiras) to ienākuma līmeņa vai dzīvesvietas dēļ ir mazāk izdevīgā stāvoklī pret savu vajadzību apmierināšanu.
Vēl kāds pētnieks A.Koens uzskatīja, ka rodas normatīva rakstura pretruna starp struktūru un kultūru, ko cenšas pārvarēt ar citas normu un vērtību sistēmas radīšanu. Tā tiek uzsvērta gan sociālās struktūras, gan dzīvesvietas jeb apkaimes nozīme subkultūru izveidē. Britu pētnieki uzsvēra jauniešu subkultūras kā pretošanās formu valdošajai kultūrai ar stilu, rituālu, uzvedības kodu u.c. palīdzību.4

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties