Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:957447
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Šīm tradīcijām ir daudz kopīgu iezīmju. Par kopējo to mērķi kalpo komunikācija kā sociālās realitātes radīšana un uzturēšana. Tās visas atzīst to, ka cilvēku komunicēšanas process ir radies no cilvēku nepieciešamības pēc savstarpējās saskarsmes. Komunikācija tiek pamatota ar vajadzību cilvēcei uzturēt savas sociālās un kultūras attiecības, līdz ar to pētnieki aplūko komunikāciju procesus kā cilvēku savstarpējās mijiedarbības rezultātu.
Atšķirības starp pieejām ir rodamas komunikācijas centrālā objekta vai vides aprakstā. Galvenais pētīšanas objekts parasti ir cilvēks – individualitāte. Atsevišķu tradīciju pamatā cilvēki tiek pētīti grupas vai objekta uzvedības kontekstā. Jāpiebilst, ka ir rodamas arī citādas pamatnostādnes.
Apskatot tekstu Men and Masculanities secinu, ka tas, manuprāt, varētu būt vairāk piederīgs sociālpsiholoģiskajai teoriju tradīcijai. Šeit saskatāmas sociālās vides nosacītās cilvēka rīcības un uzvedības likumsakarības, kā arī sociālo grupu psiholoģiskās īpatnības. Šajā materiālā redzama indivīdu uzvedība un darbību radītais efekts. Skaidri izkristalizējās attieksme pret lietām un parādībām. Kā arī attēlots izziņas process, kurš mijiedarbojas ar reālo darbību.
Tekstā A system for image-text relations in new (and old) media. Visual Communication aprakstītas semiotiskās teoriju tradīcijas iezīmes. Te aprakstīta attēlu un teksta kopsakarība.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1312171
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties