Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:957303
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Farmācijas attīstībai ir būtiska nozīme cilvēku veselības uzturēšanā un atgūšanā, tāpēc šī tautsaimniecības nozare vairāk vai mazāk interesē ikvienu cilvēku. Tomēr farmācijas tirgū pārdotie preparāti ir stipras, iedarbīgas vielas un, tās nepareizi lietojot, patērētājam var rasties nelabvēlīgas sekas vai nāve. Piemēram, ASV nepareiza zāļu lietošana ir sestais biežākais nāves cēlonis. Tāpēc ir virkne farmaceitisko darbību regulējošo tiesību aktu, no kuriem svarīgākie ir – Farmācijas likums; Recepšu veidlapu izgatavošanas un uzglabāšanas, kā arī recepšu izrakstīšanas noteikumi; Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu iepirkšanas, saņemšanas, uzglabāšanas, izplatīšanas, izsniegšanas un uzskaites kārtība zāļu ražošanas uzņēmumos, zāļu lieltirgotavās un aptiekās; Ambulatorajai ārstniecībai paredzēto zāļu, medicīnisko ierīču un preču iegādes izdevumu kompensācijas kārtība.
Latvijas farmācijas nozarei ir senas un bagātas tradīcijas, kas saistītas ar zāļu ražošanu, aptieku attīstību, farmācijas kā zinātnes attīstību un kadru sagatavošanu. Tā ir viena no nedaudzajām nozarēm, kuras veido tā saukto augsto tehnoloģiju sektoru Latvijā, un investīcijas farmācijas uzņēmumos pētniecībā un attīstībā ir ievērojami lielākas nekā citās nozarēs šajā sektorā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties