Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:956835
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS
Tirgus ekonomikas apstākļos katrai uzņēmējsabiedrībai sekmīga darbība var noritēt, ja izveido un realizē noteiktu grāmatvedības uzskaites politiku. Gandrīz visās uzņēmējdarbības nozarēs ir nepieciešamas iekārtas, instrumenti, tehnika, ēkas, transporta līdzekļi, lai varētu sekmīgi attīstīties un gūt pēc iespējas lielāku peļņu. Pamatlīdzekļi nepieciešami, lai uzņēmējsabiedrība varētu īstenot savu misiju, realizēt savus mērķus un uzdevumus.
Kursa darba mērķis ir atrast visizdevīgāko un vispiemērotāko nolietojuma aprēķināšanas metodi akciju sabiedrībai „Unita” un izprast pamatlīdzekļu nozīmi uzņēmējdarbībā.
Kursa darba mērķa sasniegšanai izvirzīti sekojoši uzdevumi – izanalizēt pamatlīdzekļu struktūru un uzskaites organizāciju, salīdzināt pamatlīdzekļu nolietojuma aprēķināšanas metodes ar praktiskiem aprēķiniem un izvēlēties vispiemērotāko metodi akciju sabiedrībai „Unita”, aprēķināt nolietojumu uzņēmuma ienākuma nodokļa vajadzībām un parādīt tā ietekmi uz uzņēmējdarbību.
Kursa darbā ir izpētīta akciju sabiedrība „Unita”, kuras darbības galvenie virzieni ir – loģistikas, arhīva, noliktavu, biroju nomas un citu pakalpojumu piedāvājums. Katras uzņēmējsabiedrības galvenais mērķis ir gūt pēc iespējas lielāku peļņu, un to akciju sabiedrība „Unita” plāno sasniegt ar kvalitatīvāku apkalpošanu, konkurētspējīgām cenām, kas piesaistītu jaunus klientus. Liela uzmanība tika pievērsta pamatlīdzekļu būtībai, to lomai uzņēmējsabiedrībā, nolietojuma aprēķināšanas metodēm – lineārai, ģeometriski degresīvai un aritmētiski degresīvai metodei, to analīzei un pētīšanai.
Kursa darba ierobežojumi ir tādi, ka nav pietiekoša informācija par pamatlīdzekļu nolietojuma aprēķināšanas metodēm no ekonomiskā viedokļa.
Kursa darba izstrādāšanai ir izmantota speciālā un zinātniskā literatūra, no kuras tika iegūta teorētiskā informācija par pamatlīdzekļiem, interneta resursi, raksti laikrakstos. Darba gaitā tika izmantotas teorētiskās pētījuma metodes un datu apstrādes metodes.

1. ANALĪTISKĀ APSKATA DAĻA
1.1. Pamatlīdzekļu būtība un sastāvs
Pamatlīdzekļi ir uzņēmuma materiāli lietiski ilgtermiņa ieguldījumi, kam lietošanas termiņš ir ilgāks par vienu gadu un kas paredzēti, lai tos izmantotu produkcijas ražošanai, pakalpojumu sniegšanai, iznomāšanai vai izīrēšanai, uzņēmuma administrācijas vajadzībām, kā arī citu pamatlīdzekļu saglabāšanas vai remonta vajadzībām. Saskaņā ar uzņēmuma pamatdarbību tie nav paredzēti pārdošanai [2,18.lpp].

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1130090
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties