Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:956638
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Rezumējums    3
  Abstract    3
1.  Informācijas vide    6
2.  Sociālie tīkli    8
2.1.  Latvijas populārākais sociālais tīkls – www.draugiem.lv    10
3.  Metode    18
4.  Rezultāti    19
5.  Diskusija    25
  Nobeigums    29
  Literatūras saraksts    30
  Pielikumi    31
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Šī darba temats ir „Interneta portāla draugiem.lv aktualitāte un priekšrocības”. Šis pētījums ir aktuāls, jo lielākā daļa no Latvijas iedzīvotājiem ir piereģistrējušies interneta portālā draugiem.lv, kā arī regulāri to lieto. Tāpēc izvirzu šādu pētījuma problēmu – lielākā daļa no portāla draugiem.lv lietotājiem, kas piereģistrējušās interneta portālā draugiem.lv, bieži vien pavada tajā pārāk ilgu laiku. Par pierādījumu tam, izmantoju iegūtus datus par draugiem.lv, kas ir sociālā tīkla tīmekļa vietne un tika dibināta 2004. gada 24. martā un kopš tā laika ir kļuvusi par vienu no apmeklētākajām tīmekļa vietnēm Latvijā, kuras vidējā dienas auditorija jau 2006. gada vasarā sasniedza 244 000 apmeklētāju. Pēc 2009.gada TNS Latvija datiem pašlaik tā ir populārākā tīmekļa vietne Latvijā.
Galvenais pētījuma mērķis – noskaidrot, kādēļ interneta portāla draugiem.lv piedāvātie pakalpojumi ir tik piesaistoši, ka lielākā daļa no portāla lietotājiem diennakts laikā tajā pavada ļoti daudz astronomisko stundu.
Pētījuma gaitā centos uzzināt atbildes pētījuma jautājumiem – kādēļ daudzi no portāla draugiem.lv lietotājiem, pavada portālā pārāk ilgu laiku; kādēļ cilvēki labprātāk izvēlas lietot tieši portālu draugiem.lv, nevis citus tāda paša veida portālus; kas ir tās priekšrocības, ko portāla lietotāji visbiežāk izmanto sociālā tīmekļa vietnē draugiem.lv; kāda vecuma cilvēki pavada visilgāko laiku šajā portālā. Lai gūtu atbildes uz šiem jautājumiem, veicu anketēšanu pēc nejaušas izlases principa, anketējot dažāda vecuma un dzimuma personas.
Pētījuma gaitā saskāros ar dažāda veida ierobežojumiem, jo portāls draugiem.lv vēl ir salīdzinoši jauns un par to gandrīz nemaz nav pieejama literatūra vai dažādi izpētes raksti grāmatās vai publikācijās, kā arī pieejamā informācija internetā bija rūpīgi jāpārbauda un jāsalīdzina, pirms to iekļāvu savā pētījumā. Iepriekš veikti pētījumi par sociālā tīmekļa vietni draugiem.lv bija atrodami tikai internetā, taču tie sevī ietvēra daudzus trūkumus, kā arī nebija izstrādāti pietiekoši akadēmiskā līmenī, lai tos varētu izmantot pētījuma teorētiskajā daļa, kā arī mana uzticība tiem nebija augsta. Tādēļ savā pētījumā galvenokārt pievērsos portāla draugiem.lv aktualitātes un ietekmes aspektam, kuru izpētot, centos noskaidrot, kāpēc portāla draugiem.lv lietotāji pavada pārāk ilgu laiku šajā portālā un kāpēc viņiem liekas piesaistoši portālā piedāvātie pakalpojumi.


Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1127230
Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties