Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:956567
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Runa – ir audiāli partikulārs kodols, ar kura palīdzību mēs demonstrējam mutisko valodu. Ir svarīgi atcerēties, ka pat tad, ja bērns nespēj runāt, tas nenozīmē, ka viņš nespēj sazināties. [3; 168]
Māte ir pirmā bērna pasaule. Viņa ir starpnieks starp ārējo pasauli un bērnu. Cilvēciskā būtne, kas veidojas dzemdes iekšienē, nekontaktējas ar pasauli tieši, bet uztver sajūtas un jūtas, kas mātei rodas vērojot apkārtējo pasauli. Milzīga loma ir tētim. Viņa attieksme pret sievu, gaidāmo bērnu ir viens no galvenajiem faktoriem, kas rada laimes un spēka sajūtu un tiek nodots auglim caur mierīgu un par sevi pārliecinātu māti.
Ap piekto mēnesi, sajutusi augļa kustības, māte sāk spēlēties ar viņu, viegli plikšķinot pa vēderu un sarunājoties ar bērniņu.
Septītajā mēnesī sākas jauns posms, kad “audzināšanā” caur vēdera sieniņu iesaistās tētis. Gan mamma, gan tētis sarunājas ar bērniņu, stāstot viņam, cik ļoti gaida viņa nākšanu pasaulē, kādu vēlas viņu redzēt, izaudzināt, cik ļoti mīl jebkādu: puisīti vai meitenīti, zilacainu vai melnīgsnēju. Bērnam lasa dzeju, ļauj viņam klausīties skaistu melodisku mūziku.
Zinātnieki pierādījuši, ka šādi bērni pēc piedzimšanas pazīst viņiem “caur vēderu” lasītās pasakas, dziedātās dziesmiņas, tēta un mammas balsi utt. [5; 15]…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties