Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:956193
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Slimnīcu optimizācija un NMP dienesta izveide izmaksā daudz vairāk, nekā iepriekšējā sistēma, tādējādi tiek atņemti līdzekļi citiem nepieciešamajiem veselības aprūpes izdevumiem, tādēļ rodas jautājums vai šāda sistēma ir labāka un nodrošina sabiedrībai tādu pašu un vēl labāku medicīnisko pakalpojumu kvalitāti kā pirms 2009.gada medicīnas reformām.
Medicīnas sistēmā ir ļoti daudz problemātisku jautājumu, jo atrisinot vienu ( tas ir piešķirot papildus līdzekļus kādai nozarei, tie tiek atņemti kādai citai) problēmu, rodas citas, un kamēr veselības aprūpes sistēma netiks sakārtota, nevar runāt patiešām labu, kvalitatīvu medicīnisko aprūpi sabiedrības labā.
Tomēr, uzskatu, ka NMP dienesta budžetam ir vajadzīgi daudz vairāk papildus līdzekļi no valsts, kur, manuprāt, tieši budžeta sadalē būtu jāveic reorganizācija un veselības ministrijai jāpiešķir papildus līdzekļi.
NMP dienests ir tas, kas palīdz personām izdzīvot, kad tas ir visvairāk nepieciešams. Ja iedzīvotāja saslimšanas vai savainojuma gadījums nav akūts tad palīdzēt ir daudz vieglāk, bet, ja cilvēks ir nonācis nelaimē, kad katra sekunde ir svarīga, tad žēl, ka viņam nākas aiziet bojā dēļ tā, ka NMP dienestam bija jāveic pārāk garš ceļš, lai, pirmkārt, nokļūtu līdz viņam un, otrkārt, nogādāt tuvākajā slimnīcā, kurā sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību.
Uzskatu, ka lielāka uzmanība jāpievērš tieši medicīniskajai aprūpei lauku reģionos, jo, ja pilsētās neatliekamo medicīnisko palīdzību var nodrošināt salīdzinoši īsā laika posmā, tad lauku reģionos cilvēki tieši lielais attālums ir liktenīgs. Lai gan vienmēr cilvēkiem, kas dzīvo pilsētās ir lielākas prioritātes ir jāatceras galvenais, ka mēs dzīvojam demokrātiskā valstī un, ka ikvienam ir tiesības saņemt neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1337044
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties