Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:956043
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā ar mikroorganismu naftas piesārņojuma likvidēšanai augsnē darbojas SIA „EKO OSTA”. Uzņēmums dibināts 1999. gada 28. janvārī kā atkritumu apsaimniekošanas organizācija ar mērķi ierobežot vides piesārņošanu un atbalstīt videi saudzējošu, inovatīvu tehnoloģiju ieviešanu Latvijas bīstamo atkritumu apsaimniekošanas un attīrīšanas procesā. Uzņēmums nodarbojas ar videi kaitīgo un bīstamo atkritumu – tādu kā rūpniecisko ūdeņu, atstrādāto eļļu, piesārņotās grunts, kuģa atkritumu, nolietoto riepu, eļļas filtru – savākšanu un pārstrādi. [3.]
Viena no tehnoloģijām attēlota 1. attēlā. Tā ir shēma par attīrīšanas komplekss piesārņojuma biodegradācijai augsnē ar baktēriju palīdzību.
Ir gan kopīgas , gan atšķirgas pazīmes mikroorganismu darbībai augsnē un tehnoloģijās. Dažas no kopīgajām pazīmēm ir, ka mikroorganismi metabolizē piesārņojumu savai dzīvības procesu uzturēšanai un vairošanās funkcijai. Kopīgo pazīmju ir daudz vairāk nekā atšķirīgo, jo tehnoloģijas ir atklātas, izdomātas, radītas pamatojoties uz mikroorganismu darbību. Atšķīrīgās pazīmes ir, ka naftas produktu piesārņojums ir enerģijas avots mikroorganismiem un tehnoloģijas ir vairāas reizes ātrākas par dabisko procesu norisi – mikroorganismu darbību. Jāatceras, ka vispirms bija mikroorganismi un tikai pēc tam tika radītas tehnoloģijas, kuras paātrina procesu šajā gadījumā augsnē.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1335685
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties