Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:954918
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS
Slengs ir neformālās situācijās lietojama neliterāra leksika. Slenga vārdnīca ir vārdnīca kas paskaidro ikdienā lietotu vienkāršrunas vārdu un žargonismu nozīmi. Savam pētnieciskajam darbam izvēlējos tieši šo vārdnīcu,jo tā man likās visinteresantākā uz pārējo vārdnīcu fona, gan tapēc ka to lasot var gardi pasmieties, gan tāpec ka jaunieši,pie kuriem pats piederu, ikdienā lieto lielu daļu šīs vārdnīcas vārdu un vārdu savienojumu,tāpēc rakstot šo darbu varu noskaidrot daudzu nezināmu vārdu isto nozīmi.
Ar slengu var saskarties ikdienā it visur, skolā, darbā uz ielas un pat paša mājās. Slengu lieto ne tikai gados jauni cilveki, tas ir ieņēmis savu vietu visos paaudzes slāņos, un turpina iesakņoties un attīstīties tālāk. Es personīgi uzskatu, ka slengs bojā mūsu valodu, jo mēs bieži vien latviešu valodā pieņemtos vārdus sarunājoties aizstājam ar slengu, šādi, ar laiku aizmirstot kāda, tad īstenībā ir mūsu valoda un tās vārdi. Slengs atsvešina mūs no mūsu dzimtās valodas, jo liela daļa tās vārdu ir aizgūti no kādas citas valodas,( piemēram, krievu vai vācu) tikai ,bieži vien, nedaudz pārveidoti.
Iktdienā cilvēki bieži vien lieto slengu,bet nemaz neapzinās lietoto vārdu īsto nozīmi, tāpēc ir izveidota šada vārdnīca, kurā ir apkopots visbiežāk izmantotais slengs un izskaidrota tā nozīme.
Šajā vārdnīcā ir sniegta informācija par vairāk kā 8000 vārdu vai izteicienu nozīmi to izcelšanos, kā arī doti piemēri par lietojuma kontekstu preses izdevumos un literatūrā. Šī vārdnīca var būt palīgs daudziem kas grib saprast ko īsti runā apkārtējie cilvēki un viņi paši .

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties