Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:954013
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
1. Uzņēmumā pamatlīdzekļu nolietojums jārēķina 2 veidos: finanšu grāmatvedībā atbilstoši uzņēmuma vadības apstiprinātajam nolikumam, nodokļu vajadzībām atbilstoši likumdošanas prasībām.
2. Tirdzniecības uzņēmuma pamatlīdzekļu uzskaite tiek veikta atbilstoši uzņēmuma pieņemtajai uzskaites metodikai, kura, ievērojot likumdošanu, nodrošina pareizu un savlaicīgu pamatlīdzekļu dokumentu noformēšanu, precīzu nolietojuma aprēķināšanu un uzskaitīšanu. Uzņēmums ir izstrādājis savu pamatlīdzekļu uzskaites kārtību un noteicis un apstiprinājis nolietojuma uzskaites metodiku.
3. Pamatlīdzekļu nolietojums ir pakāpeniska pamatlīdzekļu novecošana, kā rezultātā samazinās to sākotnējā vērtība, savukārt amortizācija ir pamatlīdzekļu nolietojums naudas izteiksmē.
4. Aprēķinot pamatlīdzekļu nolietojumu finansu vajadzībām izmantojot lineāro nolietojuma metodi, visi uzņēmuma pamatlīdzekļi nolietojas vienmērīgi un nolietojuma summu paliek nemainīga.
5. Nolietojuma aprēķinam nodokļa vajadzībām tiek izmantota ģeometriski degresīvā metode ar likumā noteiktām nolietojuma likmēm katrai pamatlīdzekļu kategorijai.
6. Uzņēmums ir izvēlējies visvienkāršāko un Latvijā populārāko pamatlīdzekļu amortizācijas lieluma noteikšanas metodi – lineāro metodi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties