Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:952060
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.07.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  VIDES POLITIKAS REALIZĒJOŠAIS MEHĀNISMS    4
1.1.  Vides ministrija    5
1.2.  Vides aizsardzības organizācijas    6
2.  VIDES LIKUMDOŠANA    8
2.1.  Vides politikas pamatnostādnes 2009. gadam -2015. gadam    10
2.2.  Likumdošana sadzīves atkritumu apsaimniekošanas jautājumos    11
2.3.  Iepakojums veidu un atbilstošās likumdošanas raksturojums    13
IEDZĪVOTĀJU LĪDZDALĪBA VIDES SAKOPŠANAS PASĀKUMOS    15
3.1.  Respondentu raksturojums    15
3.2.  Datu analīze    16
  SECINĀJUMI    18
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    19
  PIELIKUMIS    20
Darba fragmentsAizvērt

1.1. Vides ministrija
Vides ministrija ir viena no jaunākajām Latvijas ministrijām. Tā izveidota 1993. gada vasarā, kad pēc 5. Saeimas vēlēšanām tika iedibināta jauna valsts pārvaldes struktūra. Vides aizsardzību tā pārņēma no Vides aizsardzības komitejas. Reģionālās plānošanas un attīstības jautājumi līdz ministrijas izveidei tikpat kā nebija risināti. Pilnveidojot valsts pārvaldes struktūru, ministrijai tās pastāvēšanas laikā tika nodota virkne institūciju ar tām raksturīgām funkcijām.
VIDM rīkojumu ar 2003.gada februārī tika izveidota Vides konsultatīvā padome - konsultatīva un koordinējoša institūcija, kuras lēmumiem ir ieteikuma raksturs vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības jomā. Vides konsultatīvās padomes pārstāvjus deleģē vides sabiedriskās organizācijas, profesionālās asociācijas, pašvaldības, kā arī izglītības un zinātnes institūcijas. Vides konsultatīvā padome iesniegusi priekšlikumus likumu grozījumiem, tai skaitā Aizsargjoslu likumam, Vides aizsardzības likumam, kā arī Vides politikas plānam.
Vides ministrijas sastāvā šobrīd ir vienpadsmit departamenti. Ministriju vada vides ministrs. Augstākais valsts civildienesta ierēdnis ministrijā ir valsts sekretārs. (Vides ministrijas vēsture, Sk. int. 17.04.2010)
Vides ministrija ir vadošā valsts pārvaldes iestāde vides aizsardzības nozarē, kas ietver vides aizsardzību, dabas aizsardzību, dabas resursu saglabāšanas un racionālas izmantošanas, hidrometeoroloģijas un zemes dzīļu izmantošanas apakšnozares. Vides ministrija izstrādā valsts vides aizsardzības politiku, kā arī organizē un koordinē vides aizsardzības politikas īstenošanu. Šo funkciju izpildes nodrošināšanai ministrija izstrādā normatīvo aktu un politikas plānošanas dokumentu (koncepciju, programmu, plānu) projektus un sniedz atzinumus par citu institūciju izstrādātajiem projektiem, pārstāv valsts intereses ārvalstu un starptautiskajās institūcijās, kā arī informē sabiedrību par nozares politiku un ministrijas padotībā esošo iestāžu darbību. (Vides ministrijas vēsture, Sk. int. 17.04.2010)
Vides ministrijai ir daudz dažādas darbības jomas, piemēram, aizsargjoslas, atjaunojamie energoresursi, atkritumu apsaimniekošana, augsnes kvalitāte, dabas resursu nodoklis, emisiju tirdzniecība, gaisa aizsardzība, no ĢMO brīvas teritorijas, iepakojums, piesārņojums, radiācijas drošība, videi kaitīgo preču atkritumu apsaimniekošana, vides informācija un sabiedrības līdzdalība, vides zinātne, izglītība un izglītība ilgtspējīgai attīstībai u.c., bet galvenā ministrijas jomas ir vides aizsardzība, dabas aizsardzība un vides investīciju piesaiste. (Vides ministrijas vēsture, Sk. int. 17.04.2010)

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1324480
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties