Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:951892
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Savā darbā es aplūkošu kā tiek veidotas darba attiecības Iekšlietu ministrijas Valsts policijas “N” rajona policijas pārvaldē. Valsts policijā kopumā saistoši ir sekojoši likumi un normatīvie akti, kas regulē darba attiecības:
Darba likums spēkā no 01.06.2002.
Civildienesta likums spēkā no 01.01.2001.
Likums par policiju spēkā no 04.06.1991.
MK noteikumi Nr.598 spēkā no 12.11.2003. “Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas reglaments”
MK noteikumi Nr.594 spēkā no 01.11.2003. “Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm disciplinārais reglaments”
MK noteikumi Nr.567 spēkā no 18.10.2003. “Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm darba samaksu”
Šie likumi darbojas un tiek piemēroti ievērojot normatīvo aktu hierarhiju, kur augstākais spēks ir likumiem. Tātad darba attiecību pamatā visiem iepriekšminētajiem MK noteikumiem jābūt saskaņa ar “Darba likumu” u.c. likumiem.
Civildienesta likuma 3.panta 2.daļā noteikts:
“Ierēdnis specializētajā valsts civildienestā ir persona, kas šā panta pirmajā daļā minētās funkcijas veic diplomātiskajā un konsulārajā dienestā, Valsts ieņēmumu dienestā, policijā, robežsardzē, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, Ieslodzījuma vietu pārvaldē.”
Tātad policijas darbinieki ar speciālajām dienesta pakāpēm ir specializētais valsts civildienesta ierēdnis un attiecībā uz šīm personām arī tiek piemērots “Civildienesta likums”.
Darbiniekiem, kas nav specializētie ierēdņi un kas nav darbinieki ar speciālajām dienesta pakāpēm un strādā “N” rajona policijas pārvaldē (piemēram, grāmatveži, sekretārs, u.c.) darba attiecību veidošanā tiek piemērots “Darba likums”. Ar šiem darbiniekiem tiek slēgts darba līgums kā tas ir paredzēts “Darba likumā”.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1191915
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties