Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:951785
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Vitamīnu nozīme organisma dzīvības procesos    5
2.  Vitamīnu raksturojums un to iedalījums    7
2.1.  Taukos šķīstošie vitamīni    7
2.2.  Ūdenī šķīstošie vitamīni    10
3.  Vitamīnu preparāti un to lietošana    20
4.  Veselam cilvēkam nepieciešamais vitamīnu daudzums    22
4.1.  Nepieciešamais vitamīnu daudzums slimam cilvēkam    25
  Pētnieciskā daļa    27
  Dzīves situācijas, kurās jāpalielina vitamīnu daudzums    27
5.1.  Anketas    27
5.2.  Aptauja aptieku strādniekiem    32
5.3.  Intervija ar ģimenes ārstu    34
  Secinājumi    35
  Anotācija    36
  Izmantotā literatūra    37
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Katru dienu cilvēki uzņem pārtiku, pat neaizdomājoties vai tā neapdraud vesela cilvēka organismam, nemaz nerunājot par to, ka cilvēki mazāk interesējas uzzināt kādi produkti var uzlabot veselību, novērst slimības simptomus. Tagad ir daudz kafejnīcu, kurās piedāvā ātri pagatavotos ēdienus, veikalu plauktos ar katru dienu palielinās pusfabrikātu skaits. Mūsdienās diemžēl cilvēku uzturs ir neveselīgs, visi iepriekš minētie piemēri veicina vitamīnu trūkumu organismā, organisms var kļūt vājāks .Tāpēc darba autore izvēlējās šo tēmu, lai uzzināt par vitamīniem vairāk ārpus veselības mācību stundām. Darba autore vēlas uzzināt kādus vitamīnus, iespējams, pietrūkst autora organismā un kādas ir izpausmes kāda noteikta vitamīna trūkuma gadījumos. Kad darba autors uzzinās kāda vitamīna tam pietrūkst, tad vieglāk būs uzzināt kādos produktos vitamīns ir atrodams un cik lielā mērā.
Mūsu dienās priekšstats par vitamīnu nozīmi cilvēka organismā ir mainījies. Ja agrāk uzskatīja, ka vitamīni tikai pasargā cilvēku no smagām, dažkārt pat nāvi nesošām slimībām, tad tagad ir zināms, ka vitamīnu nozīme cilvēka organismā ir ievērojami plašāka un būtiskāka, tāpēc es centīšos noskaidrot vitamīnu būtiskumu.
Sabiedrībai rodas jautājums, vai var lietot pārmērīgi daudz vitamīnu, vai tas nekaitē organismam. Izrādās, ka ilgstoša un pārmērīga dažu vitamīnu lietošana var radīt toksisku stāvokli. Savā darbā, centīšos parādīt cik daudz vitamīnu ir nepieciešams veselam cilvēkam.[1. 13]
Tiek daudz runāts arī par to, ka vitamīni zūd, un kāpēc. Centīšos noskaidrot kāpēc tad zūd vitamīni un kas veicina vitamīnu zudumu organismā.
Lielāka cilvēku daļa strādā pie datoriem, nosēžot visu dienu pie datora ekrāna. Tāds dzīves veids kā ir zināms ir neveselīgs, tāpēc centīšos noskaidrot kā mūsdienu cilvēks var uzlabot savu veselību ar vitamīnu palīdzību.
Visā darbā vēlos uzzināt kā katrs no vitamīniem ietekmē cilvēka organismu, ko katrs noteikts vitamīns spēj uzlabot organismā, kādas ir tā funkcijas. Noderīgi ir uzzināt, kādus , piemēram, vitamīnus vajadzētu lietot sievietēm grūtniecēm, jaundzimušajiem, cilvēkiem pēc kādas noteiktas slimības.
Informāciju, kuru iegūšu savā pētījumā vēlos plaši izmantot, vēlos dalīties ar draugiem un ģimeni, par veselu cilvēka uzturu, informēt tos, kādi varbūt tiem ir nepieciešami vitamīni. Spēšu ieteikt saviem tuviem cilvēkiem, pat to kādus produktus ikdienā tiem vajadzētu lietot vairāk. Darba gaitā vēlos uzzināt receptes, kurās ir daudz vitamīnu, kuru rezultātā var viegli un ātri uzlabot veselību.
Rezultātā vēlos uzzināt cik ļoti vitamīni ir svarīgi cilvēka organismā, kas izraisa to zudumu, kādus produktus un kādus vitamīnus jālieto cilvēkiem pēc kādas noteiktas slimības.

Mērķis:
• Apkopot un izanalizēt informāciju par vitamīniem un to nozīmi cilvēka organismā, noskaidrot vitamīnu preparātu pieejamību un popularitāti, jauniešu zināšanas par vitamīniem to nozīmi un daudzveidību, kā arī noskaidrot kāda ir jauniešu attieksme pret vitamīniem un to preparātiem.
Hipotēze:
• Jaunieši ir slikti informēti par vitamīniem to nozīmi un daudzveidību.
Uzdevumi:
• Apkopot informāciju
• Izanalizēt informāciju
• Anketēt Aizkraukles jauniešus
• Intervēt ģimenes ārstu un aptieku strādniekus

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties