Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Administratīvā atbildība un administratīvo pārkāpumu lietvedība

     

    Konspekts5 Tiesības

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:950868
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.07.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

APL un LAPK līdzāspastāvēšana vairakkārt radījusi pārpratumus par administratīvo pārkāpumu lietās piemērojamām tiesību normām (pastāvēja divu likumu piemērošana vienas lietas izskatīšanā) attiecībā uz vairākiem jautājumiem, piemēram, LAPK neregulēja procesuālo termiņu noteikšanu iestādē, kaitējuma atlīdzināšanu, jaunatklātos apstākļus, lietas dalībniekus, tiesību normu hierarhijas kontroli, lēmuma atzīšanu par prettiesisku utt. – tāpēc tam bija jāpiemēro APL noteikumi.
Administratīvo pārkāpumu lietas ir nošķiramas no pārējo lieto kategorijām (civillietām, krimināllietām) pēc šādām pazīmēm:
1)lietas dalībnieki – administratīvo pārkāpumu lietā lietas dalībnieki parasti ir privātpersona un iestāde (šī pazīme tās nošķir no civillietām un krimināllietām);
2)lietas izskatīšanas priekšmets – vienmēr privātpersonas prettiesiska darbība (tāpat arī krimināllietās), turpretim civillietas un administratīvajās lietās lietas izskatīšanas priekšmets ne vienmēr ir personas prettiesiska rīcība;
3)lietas izskatīšanas rezultāts – administratīvo pārkāpumu lietās, tāpat kā krimināllietās, lietas izskatīšanas rezultāts ir izlemts jautājums par juridisko atbildību (sodu un sodāmību).
Arī šobrīd, kaut vai administratīvo pārkāpumu lietas vairs nav administratīvi procesuālo tiesību objekts, joprojām atsevišķos gadījumos administratīvo pārkāpumu lietas nav zaudējušas sasaisti ar administratīvo procesu – vairāki sastāvi paredz administratīvo atbildību par valsts pārvaldes iestāžu likumīgo prasību (tostarp AA) neizpildi, tas nozīmē, ka administratīvo pārkāpumu lietā tāpat vajag pārbaudīt šīs prasības, par kuras neizpildi paredzēts administratīvai sods, likumību (tas nozīmē, ka akts jāizskata arī administratīvā procesa kārtībā).

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-1,80 €
Materiālu komplekts Nr. 1333247
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties