Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:948628
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Īss sižeta atstāsts.
Laura ir viena no šī romāna galvenajiem varoņiem.
Laura parādās jau romāna pirmajos brīžos, kad uz Tomariņu mājām atnāk Rūdolfs aizņemties laivu. Laura tajā brīdī strādā šķūnītī – zāģē un vīlē dēļus. Pirmā tikšanās ir notikusi, laivu Rūdolfs bija dabūjis, un pēc ciemiņa aizbraukšanas Laura atgriezās pie darba. Pie vakariņām Laura atcerējās, ka Rūdolfu pirmajā brīdī bija noturējusi par Riču – vīru, kas sēž cietumā. Laura vakarā ienāk pie Zaigas un, lai neieslīgtu atmiņās, mēģina domāt par ikdienas darbiem, kas nākamajā dienā veicami.
Nākamā epizode: Laura uzmostas meitas istabā no motocikla skaņām. Mājās pārbrauca Vija, kura bija uz svinībām. Runājot ar Viju, Laura saprot, ka svinībās tika apspriesta viņa un viņas vīrs. Vija pārmet Laurai, ka tā nekur neiet. Laura iegāja savā istabā un atcerējās nakti, ko viņai ļāva pavadīt pie vīra. Viņa bija vīlusies šajā tikšanās.
„Viss šķita neīsts.”
Nākamā epizode: Laura atnāk uz Gobām. Ārā līst. Zaigai ir temperatūra, un ir vajadzīgs ārsts. Rūdolfs ar Lauru brauc uz Tomariņiem ar „Pobedu”. Meitene no mājiniekiem pielaiž sev klāt tikai Lauru. Zaigai ir angīna.
Nākamā epizode: Laura, sēžot blakām apslimušai meitai, pēkšņi atceras, kā Ričs ar trīsgadīgo Zaigu tvistu dejoja. Nākamās atmiņas bija saistītas ar to, kas darīja Lauru nelaimīgu – Riča dzeršana un savas vainas neapzināšana. Un tad Laura atcerējās to dienu, kad Ričs atnāca mājās, paziņodams, ka ir nogalinājis cilvēku (Vili Daudziešanu).
Nākamā epizode: Rūdolfs iet no Tomariņiem pa taciņu prom brīdī, kad Māris pamana mammas laivu. Laura atveda barankas bērniem. Laura dabūja arī slazdu pelēm. Laura atved vēstuli no Riča un lasa to mātei. Laura lasa vēstuki tā, it kā tā ir rakstīta visai ģimenei, neskatoties uz to, ka uz tās papīra lapas nav ne vārda, veltīta Alvīnei.
Nākamā epizode: Laura iet mājās, viņa satiek Rūdolfu un piedāvā pārvest to uz otru ezera malu. Rūdolfs sarunā, ka aizvedīs Lauru uz Tomariņiem un pats aizņemsies laivu. Rūdolfu Tomariņos uzaicina vakariņās. Laura vakariņu laikā ir klusa, vairāk nesēž pie galda, bet gan apkalp, padod, lai viesim labi garšo.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1138825
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties