Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:948075
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

4. Iespējamā objekta iesaiste tūrismā
Ja pirms pāris gadiem mājas „Lāčplēši” tika iekļautas toreizējā Ogres rajona tūrisma kartē (interesanti gan, ka tajā māja „Lāčplēši” tika dēvēta par to pašu dzelzceļa staciju), tad šobrīd par tās eksistenci tūrisma nozarē šķiet ir aizmirsts pavisam, kas paver iespēju šīs vēsturiskās celtnes pārvēst jaunā tūrisma produktā un piesaistīt tūristus. Dzelzceļa staciju un māju veido kopīga vēsture, galu galā, ja nebūtu saimniecības „Lāčplēši” un tur tobrīd esošā saimnieka, diez vai stacija „Lāčplēsis” būtu kas vairāk par koka būdiņu meža vidū, tādēļ piesaistot tūristus vislabāk būtu šīs abas būves apvienot vienā tūrisma piedāvājumā. Šīs vietas iesaistīšanai tūrismā ir vairākas iespējas, tomēr to realizēšanā ir iespējami arī vairāki apgrūtinājumi un šķēršļi.
Uzsvaru liekot uz māju „Lāčplēši”, tajā būtu iespējams izveidot muzeju, kas būtu veltīts dzejniekam Andrejam Pumpuram un Birzgales pagastam, tā vēsturei kopumā. Lai gan Lielvārdē jau ir izveidots A. Pumpura muzejs, tajā uzsvars galvenokārt ir likts viņa dzīvi pēc dzīves „Lāčplēšos” un pašu eposu. Šos muzejus varētu apvienot, tādejādi Birzgalē liekot uzsvaru uz pašu dzejnieku, bet Lielvārdē uz eposu „Lāčplēsis”. Turklāt dodoties ceļā no muzeja Birzgalē uz Lielvārdi, pa ceļam būtu iespējams apskatīt vel kādu objektu, kam ir saistība ar A. Pumpuru – piemiņas zīmi „Robežkrogs. Vidzeme. Kurzeme”, kur dzejnieks esot klausījies Daugavas un lielceļa braucēju un gājēju stāstos (Ogres novada Tūrisma informācijas centrs 2010). Par muzeja ēku izdevīgāk būtu izmantot dzelzceļa stacijas ēku, jo tā ir lielāka un plašāka, turklāt tā pieder pagastam, nevis privātpersonai. Dzelzceļa stacijas ēka ir iespējams arī izveidot izstādi saistībā ar pašu dzelzceļa posmu Krustpils - Jelgava, tā vēsturi kā arī paša pagasta vēsturi. Saistībā ar Birzgales pagasta vēsturi ir izveidots Birzgales novada muzejs „Rūķi”, kas atrodas pašā Birzgalē, taču tur tas atrodas šaurās telpās un tā pārcelšana uz dzelzceļa stacijas ēku dotu tam jaunas attīstības iespējas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1250082
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties