Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:947910
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pirkšanas lēmums. Ceturtajā posma patērētājam rodas iespēja izvēlēties starp izvelēt kopuma ietilpstošajiem zīmoliem un var art veidoties nodoms pirkt visvēlamāko zīmolu. Tomēr starp nodomu pirkt un pirkšanas lēmumu var iejaukties divi faktori.
Pirmais laktos ir citu attieksme. Tas, kādā mēri citu attieksme samazina visvēlamāko alternatīvu, ir atkarīgs no diviem apstākļiem:
1) citas personas negatīva attieksme pret patērētājam visveļamāko alternatīvu intensitātes un
2) patērētajā motivācija pielāgoties citas personas vēlmēm. Citu ietekme kļūst vēl sarežģītāka, ja vairākiem pircējam tuviem cilvēkiem ir pretrunīgi viedokļi un pircējs veļas izpatikt viņiem visiem Informējošie starpnieki, kas publicē patērētāju vai profesionāļu vērtējumus, arī ietekmē lēmumus.
Otrais faktors ir negaidītu situāciju faktori, kas var paradītie» un mainīt nodomu pirkt. Klients var zaudēt darbu, cits pirkums var kļūt neatliekamāks, vai arī veikala pārdevējs var atstāt sliktu iespaidu uz klientu, tādēļ tas. kam tiek dota priekšroka, un pat nodomi pirkt nav pilnīgi droši pirkšanas uzvedības indikatori. Uztvertais risks ļoti ietekme klienta lēmumu mainīt, atlikt vai izvairīties no pirkšanas lēmuma. Uztverts riska pakāpe ir dažāda atkarībā no naudas, kas būtu jāiztērē, no neparliecinātības par produkta īpašībām un no patērētāja^ pašpārliecinātības līmeņa. Patērētāji veido riska samazināšanas rutīnas, piemēram, izvairīšanos no lēmuma pie ņemšanas, informācijas vākšanu no draugiem un priekšrokas došanu nacionāliem zīmoliem un garantijām. Gudri mārketinga speciālisti pēta faktorus, kas patērētā¬jos izraisa riska sajūtu, un pēc tam sniedz informāciju un atbalstu, lai samazinātu uztverto risku.

Autora komentārsAtvērt
Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties