Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:947620
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Ir neiespējami parādīt visus pasaules notikumus visās pasaules valstīs, tieši tāpēc pastāv ziņu atlase, lai noskaidrotu, kas būtu svarīgāk priekš pašmāju auditorijas. Kā centrālos kritērijus ziņu vērtības noteikšanai autori apstiprina svarīgumu un tuvību un secina, ka ir grūti atrast jēgpilnākus kritērijus par iepriekš minētajiem, kas ļoti labi aizstāv auditorijas intereses. Un, lai gan svarīgums un tuvība šķiet mūžīgi un pastāvīgi, tie tādi nav, jo viss pasaulē mainās, gan attiecības starp valstīm, gan cilvēku lēmumi atstāj iespaidu uz notikumiem, ko iepriekš nav bijis iespējams paredzēt. Tāpat arī mediju pasaule aug līdzi laikam, ko apliecina vēsture.22
Arī TV3 ziņas iet uz priekšu un piedāvā „sekot aktualitātēm valstī un pasaulē, skatoties TV3 Ziņas..internetā - jebkurā laikā un no jebkuras pasaules vietas. Portālā..ir iespējams izteikt viedokli par sižetiem, kā arī ieteikt tēmas, par ko veidot materiālu.”23 Tas parāda vien to, ka skatītāji ir laipi aicināti izteikt ieteikumus par tēmām, kas pašiem ir aktuālas un, ja ideja būs laba, tā tiks arī iekļauta ziņu sižetā.
Kā arī tiek apliecināta izaugsme: „Palielinātais žurnālistu skaits ne tikai Rīgā, bet arī visos Latvijas reģionos, nodrošinās skatītājus ar jaunāko un aktuālāko informāciju no visām Latvijas pilsētām. Arī Eiropas ģeogrāfija tiek aptverta plašāk, kas ļaus profesionālāk salīdzināt un skaidrot notikumus Latvijā, Baltijā un visā Eiropā.”24
Manā skatījumā, lai novērtētu ziņu atlasi TV3 ziņās ir jāaplūko ilgāks laika periods un jāveic pamatīgāka izpēte, jo daži no autoru norādītajiem kritērijiem bija virspusēji paskaidroti un, lai noteiktu to klātesamību būtu nepieciešams ilgākas pārdomas. Visprecīzāk noteicamie ziņu atlases kritēriji ir svarīgums, tuvība un piekļuve. Savukārt, drāmas un valsts ideoloģijas noteikšanai būtu nepieciešami atsevišķi pētījumi, lai prasmīgi varētu novērot to ietekmi. Šobrīd analizējot ziņas, vienas nedēļas laika periodā, ir grūti noteikt vai ir kāda valsts, kuras notikumi Latvijai ir āktuāli vienmēr, vai lielākajā skaitā gadījumu un, kuri notikumi ir iekļauti ziņu saturā pēc drāmas kritērija.
Manā skatījumā vajadzēja daudz dziļāk un nopietnāk pieiet pie šo kritēriju izpētei, kas laika trūkuma dēļ bija atstāti novārtā, kā arī uzskatāmāks būtu pētījuma rezultāts, ja būtu izvēlējusies divus analizējamos medijus, kas ļautu salīdzināt.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties