Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:946558
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Operas darbība notiek Parīzē pēc II Pasaules kara - laikā, kad cilvēki centās aizmirst nāvi, asinis, zaudējumu un aizdziedēt kara brūces, lai ar lielu aizrautību atkal sāktu baudīt dzīvi.
Operas pamatā - Violetas un viņas kvēlā pielūdzēja Alfrēda neiespējamā un vienlaikus skaistā mīla, spožās balles un divvientulība, Parīzes romantika...
Violeta tiek attēlota kā tā laika bagātniece, sieviete,kas svārstās starp uzdzīves spožumu un dziļajām,negaidītajām jūtām pret Alfredo. Sižetu saasina arī Violetas liktenīgā slimība. Alferdo tiek atklāts kā jauns un dedzīgs mīlētājs, taču arī tikpat greizsirdīgs un mainīgs. Manuprāt, operā bez ievērības nepaliek arī Violetas draudzene Flora un kalpone Anīna, kas ir Violetas uzticības personas, kuru klātbūnē Violeta var atklāties kā cilvēks, nevis kā ballīšu karaliene, plašākā sabiedrībā.
Operas vokālā mūzika nelika vilties, jo bija izcili izpildīta, pie neaizmirstamajām Verdi melodijām. Ļoti patika Sondoras Vaices brīnišķīgi sniegtais soprāns. Aizkustināja Alfredo mīlestības ārija, kur varēja izbaudīt līdzeno dziedājumu skaistā tenora balsī. No vokālā izpildījuma uz mani emocionālu iespaidu atstāja fināla duets, kas spēja publiku, ieskaitot mani, ļoti saviļņot.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties