Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:945256
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Starptautiskā politika    3
  Latvijas – Krievijas starptautiskās attiecības 20.gs. beigās    5
  Latvijas nepieciešamība iestāties Eiropas Savienībā    6
  Latvijas un Eiropas Savienības attiecību hronika    7
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas nepieciešamība iestāties Eiropas Savienībā
Latvijas Republikas ārpolitikas galvenais uzdevums ir valsts neatkarības nostiprināšana un tās neatgriezeniskuma nodrošināšana. Tas ir sasniedzams, integrējoties Eiropas drošības, politiskajās un ekonomiskajās struktūrās, piedaloties Eiropas politikas veidošanā, kontinenta stabilitātes un drošības veicināšanā, kā arī aktīvi iesaistoties politiskajos procesos. Šā uzdevuma sasniegšanas obligāti priekšnoteikumi ir parlamentārās demokrātijas attīstība, iekšpolitiska stabilitāte un ekonomisko reformu nepārtrauktība Latvijā. Latvijas Republikas ārpolitikas pamatvirzienu konsekventa un elastīga īstenošana ir viens no nepieciešamiem priekšnoteikumiem, lai Latvija attīstītos par modernu, demokrātisku, drošu un ekonomiski spēcīgu Eiropas valsti.
Iestāšanās Eiropas Savienībā ir vienīgā latviešu tautas izdzīvošanas un Latvijas valsts saglabāšanas iespēja. Iekļaušanās Eiropas Savienības ekonomiskajā sistēmā veicinās Latvijas saimniecības, zinātnes, izglītības un kultūras straujāku attīstību.
Atjaunotās Latvijas Republikas politika ir orientēta uz to, lai mūsu valsts kļūtu par Eiropas Savienības dalībvalsti un NATO locekli. Šā mērķa sasniegšanai ir nepieciešama ne tikai tālredzīga, atbildīga politika, bet arī tās garīgais pamatu pamats – mūsu politiķu augsts politiskā intelekta un politiskās kultūras līmenis. Runa ir par profesionāliem politiķiem un par to, lai viņi pirmām kārtām paši izprastu savus lēmumus, atziņas un pieņemtās deklarācijas, nepaceļot tās zinātniskās patiesības līmenī. Arī valsts iedzīvotājiem jābūt politiski izglītotiem. Tādēļ ir vajadzīga politiskās izglītības sistēma, kas atbilstu Eiropas Savienības izpratnei un tradīcijām. Šodien Latvijā politiskās domas līmenis ir pieticīgs. Politiskā dzīve šodien izvirza prasību pieņemt un plaši izskaidrot tādus atbildīgus politiskos lēmumus, kuri noteiks Latvijas vietu Eiropā un pasaulē.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1233808
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties