Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:945172
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

1. Ievads
Literatūras pārskatā tiek apskatīti vairāki svarīgi jautājumi, kas saistīti ar mediju īpašniekiem un to ietekmi uz mediju saturu. Kā arī ar to izraisītajām sekām - žurnālistikas kvalitātes samazināšanos, reklāmu skaita palielināšanos, mediju vienveidību un citas realitātes veidošanu.
Visi literatūras pārskatā aplūkotie temati pašlaik ir ļoti aktuāli mūsdienu sabiedrībā, jo ar katru no šiem tematiem saistītas vairākas aktuālas un diskutējamas problēmas. Tiek rīkotas arī diskusijas, kuras meklē šo problēmu cēloņus, mēģina rast risinājumus un aktualizē tās, lai par tām uzzina sabiedrība.
Kas tad ir šīs problēmas? Kopš vairāki ārzemju mediju koncerni iegādājušies Latvijas medijus, arī Latvijā kļuvis aktuāls mediju īpašnieku jautājums un ar to saistītās problēmas. Arī žurnālistikas kvalitātes samazināšanās ir ne mazāk diskutējams jautājums. Kur pazūd vajadzība pēc kvalitatīvas un profesionālas žurnālistikas? Reklāmu skaita palielināšanās problēma ir kļuvusi aktuāla, kopš reklāmu loma sabiedrībā ir mainījusies, jo tās ne tikai spēj ietekmēt sabiedrības rīcību, bet arī aktualizēt problēmas.
Literatūras pārskatā tiek apskatīti vairāki pētnieciskie darbi un dažādu autoru grāmatas. Lai noskaidrotu situāciju Latvijā, tiek apskatīti Latvijas žurnālistu problēmraksti, kas ļauj labi izprast situāciju Latvijā un Latvijas medijos. Lai dažādotu darba struktūru, tiek apskatīti arī dažādi pētījumi, piemēram, mediju sistēmas Amerikā, interneta lietojums Eiropā un Ruperta Mērdoka ietekme uz viņam visā pasaulē piederošajiem medijiem.
Literatūras pārskats sastāv no ievada, teorijas un literatūras analīzes, noslēguma rindkopas un literatūras saraksta.

2.Teorija un literatūras analīze
2.1. Mediju magnāts Ruperts Mērdoks
Ruperts Mērdoks tiek pazīts kā mediju magnāts, kuram pieder daudz ļoti ietekmīgu mediju visā pasaulē. Rupertam Mērdokam pieder „News Corporation”, kas ir daudznozaru kompānija.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1115522
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties